Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump κατηγόρησε τον Πρόεδρο Biden ότι ευθύνεται για την μεγάλη ταπείνωση της Αμερικής στο Αφγανιστάν

Ο Trump κατηγόρησε τον Πρόεδρο Biden ότι ευθύνεται για την μεγάλη ταπείνωση της Αμερικής στο Αφγανιστάν
Θα μπορούσαμε να είχαμε αποχωρήσει από το Αφγανιστάν με τιμή, θα έπρεπε να είχαμε βγει με τιμή και αντίθετα, βγήκαμε με το ακριβώς αντίθετο της τιμής, ντροπιασμένοι, ανέφερε ο Trump
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κατηγόρησε το νυν αμερικανό Πρόεδρο ότι ευθύνεται για την ταπείνωση της Αμερικής στο Αφγανιστάν.
Ο Trump κατηγόρησε ευθέως τον Biden για το φιάσκο στο Αφγανιστάν, στοχοποιώντας τους χειρισμούς του προέδρου στην διαδικασία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη ταπείνωση της εξωτερικής πολιτικής» στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο Trump, ένας Ρεπουμπλικάνος που αμφισβήτησε την πιθανότητα να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024, έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον Biden των Δημοκρατικών, για την κατάρρευση του Αφγανιστάν από τους ισλαμιστές Taliban, παρόλο που η αποχώρηση των ΗΠΑ σχεδιάστηκε επί ημερών του Trump.
«Η άθλια έξοδος του Biden από το Αφγανιστάν είναι η πιο εκπληκτική επίδειξη της μεγάλης ανικανότητας από τον ηγέτη ενός έθνους, στην ιστορία της Αμερικής» είπε ο Trump σε μια μεγάλη συγκέντρωση με τους υποστηρικτές του στην Αλαμπάμα.
Οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης Taliban προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των αμερικανών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ύστερα από 20 χρόνια

Ο Biden τα ρίχνει στον Αφγανικό στρατό

Από την πλευρά του, ο Biden επέκρινε τον Αφγανικό στρατό για την κατάρρευση και την άρνηση τους να υπερασπιστούν την χώρα τους, κατήγγειλε επίσης την αφγανική κυβέρνηση και δήλωσε ότι κληρονόμησε μια κακή συμφωνία αποχώρησης από τον Trump.
Στη μεγάλη συγκέντρωση, ο Trump κατηγόρησε τον Biden ότι δεν είχε ακολουθήσει το σχέδιο που είχε εκπονήσει η κυβέρνησή του και ζήτησε από τους αμερικανούς στρατιώτες να παραμείνουν έως ότου διασφαλιστεί η εκκένωση ανθρώπων και πυρομαχικών.

Απόσυρση ή παράδοση;

«Δεν πρόκειται για απόσυρση.
Ήταν μια συνολική παράδοση, οι ΗΠΑ παρέδωσαν στους Taliban το Αφγανιστάν.
Ο Trump, ανέφερε ότι οι Taliban, με τους οποίους είχε διαπραγματευτεί, τον σέβονταν.
Ο Πρώην Πρόεδρος τόνισε ότι η αιφνιδιαστική κατάληψη του Αφγανιστάν δεν θα είχε συμβεί αν ήταν ακόμη στην εξουσία.
«Θα μπορούσαμε να είχαμε αποχωρήσει από το Αφγανιστάν με τιμή, θα έπρεπε να είχαμε βγει με τιμή.
Και αντίθετα, βγήκαμε με το ακριβώς αντίθετο της τιμής, ντροπιασμένοι»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης