Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία η Merkel, μετά τη Ρωσία - Συνομιλίες με V. Zelensky

Στην Ουκρανία η Merkel, μετά τη Ρωσία - Συνομιλίες με V. Zelensky
Την Κυριακή 22/8 στο Κίεβο η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, V. Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο, τον V. Zelensky, θα βρίσκεται σήμερα, Κυριακή 22/8 η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Merkel, η οποία προηγουμένως επισκέφτηκε τη Ρωσία.
Η διένεξη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας βρέθηκε μεταξύ άλλων, στο τραπέζι των συζητήσεων που είχε η Α. Merkel πριν από δύο ημέρες με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin στη Μόσχα.

Στο Κίεβο η Merkel

Την Κυριακή 22/8 στο Κίεβο η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει με τον Ουκρανό πρόεδρο, V. Zelensky, αναμένεται να επισημάνει την έλλειψη προόδου ως προς την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Μινσκ, της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε συναφθεί το 2015 με γαλλογερμανική μεσολάβηση.
Σημειώνεται πως από το 2014 οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις πολεμούν φιλορώσους αυτονομιστές στις περιοχές Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, κοντά όχι στα ουκρανορωσικά σύνορα και σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύρραξη.
Ακόμη, αναμένεται να συζητηθεί ο σχεδόν αποπερατωμένος πλέον υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream 2, που είναι έργο ρωσογερμανικής κοινοπραξίας και προκαλεί επιπλέον τριβές στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία,αλλά και σε αυτές της Γερμανίας με την Ουκρανία.
Η Γερμανία εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να αποτελεί χώρα διέλευσης ρωσικού αερίου που πωλείται στην Ευρώπη και θα εισπράττει προμήθειες γι’ αυτό. Σημειώνεται πως η τρέχουσα σύμβαση της Μόσχας με το Κίεβο έχει ισχύ μέχρι το 2024.

Οι επόμενες στάσεις της επίσκεψης Merkel

Στο Κίεβο η A. Merkel θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη, 80 χρόνια μετά την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην τότε Σοβιετική Ένωση.
Επίσης, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς της λεγόμενης επανάστασης της πλατείας Μαϊντάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης