Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ευθύνες επιρρίπτουν στις ΗΠΑ οι Taliban για το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Ευθύνες επιρρίπτουν στις ΗΠΑ οι Taliban για το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Τι ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Taliban

Οι Taliban κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Όπως ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Taliban , οι ΗΠΑ ευθύνονται για την χαοτική κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες Αφγανοί συνεχίζουν να περιμένουν μια πτήση για να φύγουν από τη χώρα και αυτό πρέπει να σταματήσει «όσο το δυνατόν συντομότερα».
«Η Αμερική, με όλη τη δύναμή της και τους εξοπλισμούς της (…) απέτυχε να αποκαταστήσει την τάξη στο αεροδρόμιο. Υπάρχει ειρήνη και ηρεμία σε ολόκληρη τη χώρα, όμως επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (…). Αυτό πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε ο Amir Khan Muttaqi.

Αναφορές για αγνοούμενα παιδιά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ολοένα και περισσότερα παιδιά φαίνεται πως χάνονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου παραμένει δραματική η κατάσταση, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά ΜΜΕ.
Όπως μετέδωσε το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ariana, μια οικογένεια από την Καμπούλ έχει αναλάβει τη φροντίδα ενός παιδιού, το οποίο είχε χαθεί και το βρήκε παγιδευμένο στο αγκαθωτό συρματόπλεγμα που περιβάλλει το συγκρότημα του αεροδρομίου.Μάλιστα, δεν έχουν εντοπιστεί οι γονείς του παιδιού.
Πρόκειται για ένα 6χρονο αγόρι που ανέφερε ότι η οικογένειά του πήγε στο αεροδρόμιο σε μια προσπάθεια να φύγει από τη χώρα και ακόμη δεν έχει δει κανέναν γονέα του από εκείνη τη στιγμή.
Ακόμη, Αφγανοί δημοσιογράφοι μεταδίδουν ότι πολλοί αναρτούν φωτογραφίες με παιδιά που αγνοούνται στο αεροδρόμιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης