Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τη Wall μετά την πλήρη έγκριση από τον FDA για το εμβόλιο της Pfizer - Στο +0,6% ο Dow

Κέρδη για τη Wall μετά την πλήρη έγκριση από τον FDA για το εμβόλιο της Pfizer - Στο +0,6% ο Dow
Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, με την αρμόδια αρχή για τα φάρμακα στις ΗΠΑ να δίνει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/Biontech.
Παράλληλα οι επενδυτές προσδοκούν ότι η Federal Reserve θα αναβάλλει το tapering τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2021, με τον σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να πετυχαίνει νέο ρεκόρ.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,61% στις 35.335 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, σημείωσε άνοδο 0,8%, στις 4.479 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,5% στις 14.962 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Boeing με κέρδη 6,73 δολ. ή σε ποσοστό 3,16% στα 219,40 δολ. και ακολούθησαν Chevron στα 96,73 δολ. με άνοδο 2,58% και Intel στα 53,23 δολ. με κέρδη 2,35%.

Πλήρης έγκριση από τον FDA για το εμβόλιο της Pfizer

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σήμερα την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, στην πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της Covid-19.
Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε λάβει μέχρι τώρα προσωρινή άδεια επείγουσας χρήσης.
H αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) "ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19" στη χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωση.
Το εμβόλιο της Pfizer είχε λάβει από τον Δεκέμβριο άδεια επείγουσας χρήσης. Το εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται για τα παιδιά και τους εφήβους ηλικίας από 12 έως 15 ετών βάσει αυτής της άδειας υπό όρους, διευκρίνισε η FDA.
Παρότι εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν με ασφαλή τρόπο εμβόλια κατά της Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι σε μερικούς, αυτή η έγκριση θα μπορεί να δώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό", δήλωσε η προσωρινή επικεφαλής της FDA, Τζάνετ Γούντκοκ, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση.
 
Στο Jackson Hole το ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ετήσιο συμπόσιο της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή 26/8, θα μπορούσε να δώσει στη Wall Street, περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει η Fed για τον πληθωρισμό.
Την περασμένη εβδομάδα, τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι αξιωματούχοι είχαν συζητήσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας αργότερα φέτος για να αρχίσουν να καταργούν ορισμένα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΗΠΑ: Ισχυρή και τον Αύγουστο του 2021 η επιχειρηματικότητα

Στον απόηχο της κατάρρευσης της καταναλωτικής πίστης τον Αύγουστο του 2021, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων της Markit, ο δείκτης PMI μεταποίησης και υπηρεσιών αρχίζει να ανακλά την οικονομική πραγματικότητα.
Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, η επιχειρηματικότητα στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, με τον δείκτη μεταποίησης PMI να βρίσκεται στις 61,2 μονάδες έναντι 63,4 μονάδες τον Ιούλιο
Στον αντίποδα, ο PMI υπηρεσιών έπεσε από τις 59,9 μονάδες στις 55,2.

Iσχυρά κέρδη για το πετρέλαιο

Άλμα κερδών σημείωσαν το πετρέλαιο τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο, μετά το επταήμερο αρνητικό σερί που προηγήθηκε.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 3,50 δολ. ή 5,6% και έκλεισε στα 65,64 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent σκαρφάλωσε 3,57 δολ. ή 5,5% στα 68,75 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, έχοντας κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.
Το ράλι των δύο συμβολαίων ακολούθησε επτά διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις που αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό σερί για το αργό από τον Οκτώβριο του 2019.
Στο μεταξύ, η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να πουλήσει έως 20 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης