Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατρεπτική δημοσκόπηση στη Γερμανία - Για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, το SPD προηγείται των συντηρητικών της Merkel

Ανατρεπτική δημοσκόπηση στη Γερμανία - Για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, το SPD προηγείται των συντηρητικών της Merkel
Είναι η πρώτη φορά που το SPD προηγείται των CDU/CSU από τον Οκτώβριο 2006
Σχετικά Άρθρα

Τα... πάνω-κάτω φαίνεται πως θα φέρει στη Γερμανία, η αποχώρηση της Angela Merkel από την καγκελαρία.
Για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προηγείται των συντηρητικών της Merkel, καθώς η υποστήριξη προς την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και προς την Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) μειώνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για τα RTL/NTV που δημοσιεύεται σήμερα, έναν μήνα πριν από τις γερμανικές εκλογές, το SPD έχει αυξήσει την δύναμή του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο 23%, ενώ οι CDU/CSU έχασαν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 22% και οι Πράσινοι έχασαν επίσης μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 18%.
Σύμφωνα με το Forsa, είναι η πρώτη φορά που το SPD προηγείται των CDU/CSU από τον Οκτώβριο 2006, ενώ οι χριστιανικές ενώσεις καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό τους από την ίδρυση του ινστιτούτου το 1984.
Ορισμένοι συντηρητικοί αποδίδουν την πτώση της υποστήριξης στον υποψήφιο καγκελάριο και πρόεδρο της CDU, Armin Laschet, οι επιδόσεις του οποίου καταβαραθρώθηκαν από τότε που η κάμερα τον συνέλαβε να ξεκαρδίζεται στα γέλια τον περασμένο μήνα κατά την διάρκεια επίσκεψης σε πόλη η οποία επλήγη από τις πλημμύρες.
Η υποστήριξη προς τον Laschet σημείωσε νέα πτώση στην τελευταία δημοσκόπηση του Forsa, ενώ αυξήθηκε για τον υποψήφιο του SPD και υπουργό Οικονομικών, Olaf Scholz.
Υπενθυμίζεται ότι η Angela Merkel θα παραιτηθεί μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ το συντηρητικό μπλοκ των CDU/CSU έχει αποδυναμωθεί από τις διαμάχες σχετικά με την ηγεσία του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης