Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέμα στον διεθνή Τύπο το «όχι»των ελλήνων υγειονομικών στις απειλές της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Θέμα στον διεθνή Τύπο το «όχι»των ελλήνων υγειονομικών στις απειλές της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
Όπως μεταδίδει το Associated Press, Έλληνες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται έντονα κατά της ελληνικής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η πορεία διαμαρτυρίας των Ελλήνων υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Associated Press, Έλληνες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο γιατροί όσο και νοσηλευτικό προσωπικό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά των κυβερνητικών μέτρων που τους υποχρεώνουν να εμβολιαστούν, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αναστολής εργασίας εφόσον πράξουν το αντίθετο, κλείνοντας τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.
Εκατοντάδες υγειονομικοί βρέθηκαν μπροστά από το ελληνικό υπουργείο Υγείας και προσπάθησαν να συνομιλήσουν ανεπιτυχώς με τους αρμοδίους.
Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως τα νέα μέτρα που αφορούν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου και δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση.
Όσοι εργάζονται στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, δημόσιο και ιδιωτικό, αλλά και όσοι εργάζονται σε οίκους ευγηρίας που δεν έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου μέχρι εκείνη την ημερομηνία ή που δεν έχουν πιστοποιητικό πρόσφατης ανάρρωσης, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Η ΠΟΕΔΥΝ δήλωσε ότι ενώ υποστηρίζει τα εμβόλια, αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητά τους. 
«Δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας», δήλωσε η ένωση.
«Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό από τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη.
Τα νοσοκομεία γεμίζουν ξανά με ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό, τον οποίο κόλλησαν κατά τις διακοπές τους».
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι όσοι διαμαρτύρονταν για το μέτρο είναι «ισχνές μειονότητες» που διαμαρτύρονται συχνά για ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με το εθνικό σύστημα υγείας.
«Βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας» συμπλήρωσε.
Μάλιστα, ο υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος για την κινητή μονάδα εμβολιασμού σε πλατείες της πόλης και έξω από εκκλησίες.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αυτήν την Κυριακή στο νησί της Κρήτης, είπε ο υπουργός. 
Τα εμβόλια για τον COVID-19 διατίθενται στην Ελλάδα σε οποιονδήποτε άνω των 12 ετών.
Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός εκτός από εκείνους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά την Τρίτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους.
Τα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

φδσασφδαφσδα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης