Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ Κίνας με πάνω από 2 δις δόσεις εμβολίων κατά covid - Κόβουν συντάξεις στους ανεμβολίαστους

Ρεκόρ Κίνας με πάνω από 2 δις δόσεις εμβολίων κατά covid - Κόβουν συντάξεις στους ανεμβολίαστους
Μέσα σε 10 εβδομάδες η Κίνα χορήγησε περισσότερους από 1 δις εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχει χορηγήσει η Κίνα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Την περασμένη Τετάρτη 25/8 η Κίνα είχε χορηγήσει πάνω από 1,98 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων, με τις αρχές να προσδοκούν ότι σήμερα 27/8 θα ξεπεράσει τις 2 δις δόσεις εμβολίων.
Στην Κίνα αντιστοιχεί το 40% των εμβολιασμών που έχουν γίνει έως σήμερα παγκοσμίως ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 10 εβδομάδες έγιναν πάνω από 1 δις δόσεις εμβολίων, καθώς μόλις τον Ιούνιο η Κίνα είχε φτάσει στους 1 δισεκατομμύριο εμβολιασμούς.
Η Κίνα επιτάχυνε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, όταν και άρχισε να κυριαρχεί στην χώρα η μετάλλαξη Delta.
Στόχος των αρμόδιων κινεζικών αρχών είναι έως τα τέλη του 2021 να έχει εμβολιαστεί το 80% των 1,4 δις του πληθυσμού.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η εμβολιαστική εκστρατεία επικεντρώθηκε στις αγροτικές περιοχές της Κίνας αλλά και σε απομονωμένες επαρχίες.

Απειλές… στους ανεμβολίαστους

Αν και ο εμβολιασμός κατά της covid είναι προαιρετικός, το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι πιέσεις στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς σε πολλές περιοχές απαγορεύεται η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, των σχολείων και των μέσων μεταφοράς.
Μάλιστα στην επαρχία Qinghai, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τους πολίτες ότι θα ανασταλεί η πληρωμή συντάξεων, παροχής ιατρικής ασφάλισης και η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων εάν ένα μέλος της άμεσης οικογένειας τους αρνηθεί να εμβολιαστεί.
Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και σε άλλες επαρχίες, αν και η υλοποίηση τους έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με πολλούς πολίτες να κατηγορούν τις τοπικές κυβερνήσεις ότι παραβιάζουν την πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης