Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία αίρει την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα μέτρα για την Covid - Ακυρώνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Δανία αίρει την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα μέτρα για την Covid - Ακυρώνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Η Δανία παίρνει πίσω όλα τα περιοριστικά μέτρα για εμβολιασμένους και... ανεμβολίαστους
Σχετικά Άρθρα

Η Δανία αναμένεται να άρει όλους τους περιορισμούς για την COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων εμβολιασμού, στις 10 Σεπτεμβρίου, αφού το υπουργείο Υγείας της χώρας δήλωσε ότι ο ιός «δεν αποτελεί πλέον κρίσιμη απειλή για την κοινωνία».
«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο, οι εμβολιασμένοι πολίτες είναι πάρα πολλοί», δήλωσε ο Δανός υπουργός Υγείας Magnus Heunicke την Παρασκευή.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους περιορισμούς που έπρεπε να εισαγάγουμε κατά τη διάρκεια της μάχης που δίναμε κατά της COVID-19».
Ωστόσο, ο Heunicke είπε ότι, παρά το γεγονός ότι η Δανία βρίσκεται σε «καλό σημείο» αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση «θα ενεργήσει γρήγορα εάν η πανδημία απειλήσει ξανά τη λειτουργία της κοινωνίας».
Η Δανία ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά έθνη που επέβαλε lockdown τον Μάρτιο του 2020, κλείνοντας σχολεία και επιχειρήσεις.
Επίσης, ήταν μία από τις πρώτες χώρες που καθιέρωσαν τα πιστοποιητικά Covid.
Σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, «ορισμένες διατάξεις του νόμου περί επιδημίας δεν ισχύουν πλέον», π.χ. το διαβατήριο εμβολιασμού, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου Υγείας.
Η απαίτηση κατοχής πιστοποιητικών Covid θα λήξει την 1η Σεπτεμβρίου.

Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων... 

Τα πιστοποιητικά Covid έχουν προκαλέσει προβληματισμό και αντιδράσεις από ομάδες πολιτών, καθώς, όπως επισημαίνεται σχετικώς, αποτελούν σοβαρή απειλή κατά των ελευθεριών, με σοβαρότερη παραβίαση αυτή που αφορά στο απαραβίαστο του ιδιωτικού βίου.
Επίσης, έχουν προκαλέσει διχασμό στην κοινωνία, που πλέον είναι δύο ταχυτήτων, αφού χωρίζεται σε εμβολιασμένους με προνόμια και ανεμβολίαστους, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν έναν ιδιότυπο ρατσισμό.
Η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες άρχισαν να εφαρμόζουν ή θα εφαρμόσουν διαβατήρια εμβολίων για μπαρ, εστιατόρια και θέατρα προκαλώντας κύμα αγωγών.
Νωρίτερα τον Αύγουστο, μια ένωση πολιτών κατέθεσε αγωγή για λογαριασμό πολλών διαφορετικών ανεξάρτητων εστιατορίων εναντίον του δημάρχου της Νέας Υόρκης Bill de Βlasio λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί.
«Το εκτελεστικό διάταγμα κατέστησε αδύνατο για οποιονδήποτε επιλέξει να μην εμβολιαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, να εργαστεί σε καθορισμένες βιομηχανίες, στερώντας τους πλήρως το βιοποριστικό τους», ανέφερε αγωγή.
Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο τον περασμένο μήνα που επιβάλλει τη χορήγηση εμβολίων, προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις ενώ προγραμματίζονται περισσότερες διαμαρτυρίες για τα προσεχή Σαββατοκύριακα.
Η Ελβετία εφάρμοσε πρόσφατα τη δική της «κάρτα υγείας», αλλά μόνο για μεγάλες εκδηλώσεις όπου παρευρίσκονται πάνω από 1.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης