Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρώτο ελάφι διεθνώς με covid 19...βρέθηκε στις ΗΠΑ

Το πρώτο ελάφι διεθνώς με covid 19...βρέθηκε στις ΗΠΑ
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότερες μολύνσεις ζώων αναφέρθηκαν σε είδη που είχαν στενή επαφή με ανθρώπους που ήταν μολυσμένοι με COVID-19, σύμφωνα με τον οργανισμό.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα στον κόσμο με COVID-19 σε ελάφια, διευρύνοντας τον κατάλογο των ζώων που είναι γνωστό ότι βρέθηκαν θετικά στη νόσο.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανέφερε μολύνσεις του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον COVID-19, σε άγρια ​​ελάφια στην πολιτεία του Οχάιο, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Δεν υπήρξαν αναφορές ότι τα ελάφια παρουσίασαν συμπτώματα μόλυνσης, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ (USDA)

«Δεν γνωρίζουμε πώς εκτέθηκαν τα ελάφια στον SARS-CoV-2», έγραψε η εκπρόσωπος του USDA, Lyndsay Cole, σε ένα e-mail στο Reuters.
«Είναι πιθανό να εκτέθηκαν μέσω ανθρώπων, του περιβάλλοντος, άλλων ελαφιών ή άλλου είδους ζώων».
Το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ έχει αναφέρει ότι βρέθηκαν με COVID-19 σκύλοι, γάτες, τίγρεις, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, γορίλες και άλλα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότερες μολύνσεις ζώων αναφέρθηκαν σε είδη που είχαν στενή επαφή με άτομα που ήταν μολυσμένα με COVID-19, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Το USDA ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι πληθυσμοί ελαφιών στο Ιλινόις, το Μίσιγκαν, τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια εκτέθηκαν στον SARS-CoV-2, με βάση μια μελέτη που ανέλυσε δείγματα ορού από ελάφια ελεύθερης βοσκής για αντισώματα κατά της νόσου.

Το Κολέγιο Κτηνιατρικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Οχάιο συνέλεξε δείγματα από τα μολυσμένα ελάφια στο Οχάιο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο στο πλαίσιο των εν εξελίξει μελετών, ανέφερε το USDA.
Τα δείγματα βρέθηκαν θετικά για τον COVID-19 σε πανεπιστημιακές εξετάσεις και τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στα Εθνικά Εργαστήρια Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του USDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης