Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tel Aviv University: Ο ήλιος η αιτία που ερωτεύονται οι άνθρωποι

Tel Aviv University: Ο ήλιος η αιτία που ερωτεύονται οι άνθρωποι
Η μελέτη έδειξε ότι η έκθεση στον ήλιο επηρεάζει τη ρύθμιση του ενδοκρινικού συστήματος, υπεύθυνου για την απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμονών στους ανθρώπους.

Ερευνητές στο Tel Aviv University (Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ) στο Ισραήλ διαπίστωσαν ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία από το φως του ήλιου ενισχύει το ρομαντικό πάθος στους ανθρώπους.
Στη μελέτη, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εκτέθηκαν σε UVB (υπεριώδης ακτινοβολία τύπου Β) υπό ελεγχόμενες συνθήκες και τα ευρήματα ήταν συγκλονιστικά: υπήρχαν αυξημένα επίπεδα ρομαντικού πάθους και στα δύο φύλα.
Η μελέτη έδειξε ότι η έκθεση στον ήλιο επηρεάζει τη ρύθμιση του ενδοκρινικού συστήματος, υπεύθυνου για την απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμονών στους ανθρώπους.
Η μελέτη διεξήχθη από τους διδάκτορες Roma Parikh και Aschar Sorek από το εργαστήριο του καθηγητή Carmit Levy στο Τμήμα Ανθρώπινης Μοριακής Γενετικής και Βιοχημείας στην Ιατρική Σχολή Sackler.

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα του Ιατρικού Κέντρου Tel Aviv Sourasky (Ichilov) και Assuta, έδειξαν ότι και τα δύο φύλα παρουσίασαν αύξηση του ρομαντικού πάθους ενώ οι άντρες σημείωσαν αύξηση των επιπέδων επιθετικότητας.

Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν όταν τους ζητήθηκε να αποφύγουν το ηλιακό φως για δύο ημέρες και στη συνέχεια να μαυρίσουν για περίπου 25 λεπτά.
Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι η έκθεση στο ηλιακό φως οδήγησε σε υψηλότερη απελευθέρωση ορμονών όπως η τεστοστερόνη σε σύγκριση με μία ημέρα πριν από την έκθεση.
Αύξηση της τεστοστερόνης στους άντρες τους καλοκαιρινούς μήνες διαπιστώθηκε επίσης στα δεδομένα των HMOs Clalit και Maccabi.
Στο μέλλον, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θεραπείες για διαταραχές των σεξουαλικών ορμονών, καθώς και περαιτέρω ανάπτυξη της επιστημονικής κατανόησης του τρόπου με τον οποίο το ηλιακό φως διαδραματίζει ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία και την συμπεριφορά.
«Ως άνθρωποι, δεν έχουμε γούνα και το δέρμα μας εκτίθεται άμεσα στο φως του ήλιου.
Μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι μας κάνει αυτή η έκθεση και τους βασικούς ρόλους που μπορεί να παίξει σε διάφορες συμπεριφορές» ανέφερε ο καθηγητής Levy.
«Είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης