Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβεβαιώνει την πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer – BioNTech για τους άνω των 16 ετών, η συμβουλευτική επιτροπή του CDC

Επιβεβαιώνει την πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer – BioNTech για τους άνω των 16 ετών, η συμβουλευτική επιτροπή του CDC
Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι μια σοβαρή παρενέργεια, η μυοκαρδίτιδα - μια φλεγμονή του καρδιακού μυός - παραμένει σπάνια
Η συμβουλευτική ομάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενέκρινε ομόφωνα την πλήρη έγκριση του εμβολίου Pfizer – BioNTech COVID-19 για Αμερικανούς πολίτες άνω των 16 ετών.
Το Advisory on Immunization Practices (ACIP), μια επιτροπή στο πλαίσιο του CDC, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech κατά του Covid 19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω και ότι τα οφέλη του υπερτερούν των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με τα εμβόλια.
«Το προφίλ ανεκτικότητας και ασφάλειας του εμβολίου στους συμμετέχοντες ≥16 ετών έως και 6 μήνες μετά τη Δόση 2 ήταν αποδεκτό καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαν αναφερθεί προηγουμένως», αναφέρει η έκθεση της επιτροπής.
Τα δεδομένα που αναθεωρήθηκαν από το CDC συνέκριναν πληθυσμούς εκείνων που εμβολιάστηκαν με εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν και σημείωσαν ότι «παρατηρήθηκαν σοβαρές περιπτώσεις κυρίως στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου».

Σπάνιες οι μυοκαρδίτιδες

Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι μια σοβαρή παρενέργεια, η μυοκαρδίτιδα - μια φλεγμονή του καρδιακού μυός - παραμένει σπάνια τόσο για τα εμβόλια της Pfizer όσο και για της Moderna που βασίζονται στο mRNA.
Το CDC σημείωσε ότι 2.574 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής αναφέρθηκαν μέσω του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις και των δύο εμβολίων.
Η παρενέργεια επηρεάζει κυρίως τους άνδρες κάτω των 30 ετών, περίπου μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.
Δεν έχουν επίσης αναφερθεί θάνατοι μεταξύ των νεαρών ενηλίκων των ΗΠΑ που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer -BioNTech, ανέφερε το CDC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης