Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιορισμούς στις πολιτικές πληρωμής της Google και της Apple επέβαλε η Νότια Κορέα

Περιορισμούς στις πολιτικές πληρωμής της Google και της Apple επέβαλε η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα με νόμο περιορίζει την κυριαρχία Google και Apple στις προμήθειες

Περιορισμούς στις πολιτικές πληρωμής της Google και της Apple επέβαλε η Νότια Κορέα, αποτελώντας και την πρώτη χώρα που προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς οι δύο εταιρείες εξαναγκάζουν τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους συστήματα χρέωσης.
Όπως αναφέρει το CNBC, η πολιτική των δύο εταιρειών απαιτούσε από τους προγραμματιστές να πληρώνουν στην Google και την Apple προμήθεια ύψους 30% σε κάθε συναλλαγή.
To κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στους χειριστές των app stores - όπως είναι η Google και η Apple - να απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα συστήματα πληρωμών τους για την πώληση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.
Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή προμήθειας σε Google και Apple οδηγώντας τους χρήστες σε πληρωμή μέσα από εναλλακτικές πλατφόρμες.
Εκπρόσωπος της Google είπε ότι η χρέωση υπηρεσιών βοηθάει στο να διατηρείται το Android δωρεάν, δίνοντας στους προγραμματιστές τα εργαλεία και την παγκόσμια πλατφόρμα με πρόσβαση σε δισεκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.
Θα σκεφτούμε πώς να συμμορφωθούμε με αυτόν τον νόμο και θα μοιραστούμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Google.
Η Αpple δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του CNBC για κάποιο σχόλιο.
Ο συγκεκριμένος νόμος κατατέθηκε στο κοινοβούλιο τον περασμένο Αύγουστο.
Περίπου 180 βουλευτές από τους 188 ψήφισαν υπέρ της ψήφισης τροποποιήσεων, ανέφερε το Reuters.
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Google είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να επιβάλει μια πολιτική που απαιτεί από τους προγραμματιστές που διανέμουν λογισμικό στο Google Play Store και να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής.
Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται άλλες εναλλακτικές πληρωμές. Το σύστημα χρέωσης της Google μειώνεται κατά 30% για τις περισσότερες αγορές εντός εφαρμογής, και κάτι ανάλογο κάνει και η Apple στο App Store.
Η κίνηση τότε επικρίθηκε από προγραμματιστές και οι ρυθμιστικές αρχές εξέτασαν την κυριαρχία της Google και της Apple στα λειτουργικά συστήματα smartphone και την τιμή που χρεώνουν τους προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές για αυτές τις πλατφόρμες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των smartphone στον κόσμο είτε λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Android της Google είτε με την πλατφόρμα iOS της Apple.
Πάντως και οι δύο εταιρείες είχαν δηλώσει από τότε πως θα μειώσουν την προμήθειά τους.
Στην περίπτωση της Apple, η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ τις χρεώσεις από 30% σε 15% για προγραμματιστές λογισμικού με λιγότερες από 1 εκατομμύριο δολάρια σε ετήσιες καθαρές πωλήσεις στο App Store.
Η Google δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα μειώσει τα τέλη του Google Play Store από 30% σε 15% για τα πρώτα εκατομμύρια δολάρια που κάνει ένας προγραμματιστής στην πλατφόρμα ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης