Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται ισχυρή διόρθωση 15% τον Οκτώβριο και αναπλήρωση της πτώσης έως τον Φεβρουάριο του 2022

Έρχεται ισχυρή διόρθωση 15% τον Οκτώβριο και αναπλήρωση της πτώσης έως τον Φεβρουάριο του 2022

Το ελληνικό χρηματιστήριο διαπραγματεύεται στις 925 μονάδες και με βάση τις παρούσες αξίες διόρθωση 15% σημαίνει 780 – 800 μονάδες

Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή διόρθωση της τάξεως του 15% εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2021 στις διεθνείς αγορές μετοχών ενώ η απώλεια αυτή θα έχει αναπληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2022, προβλέπουν θεσμικοί επενδυτές αλλά και αρμόδιες διευθύνσεις σε κεντρικές τράπεζες που παρακολουθούν τις διεθνείς αγορές.

Γιατί τον Οκτώβριο η διόρθωση;

Ο Οκτώβριο θεωρείται ο μήνας που θα υπάρξει μια σημαντική διόρθωση στις αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές θα προεξοφλήσουν τόσο η σχεδιαζόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες όσο και μια προσπάθεια επαναξιολόγησης του κινδύνου που προέρχεται από τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει εκτοξευθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ στο 5,5% έως 7,5%.
Με βάση λοιπόν μία εκτίμηση η οποία έχει μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης τον Οκτώβριο θα σημειωθεί μια αξιόλογη διόρθωση αρχής γενομένης στη Wall Street που προφανώς θα αγγίξει και την Ευρώπη και θα αποτελέσει έναυσμα για ισχυρή κατοχύρωση κερδών που ήδη καταγράφονται στα χρηματιστήρια αλλά και δημιουργία ελκυστικότερων τιμών ώστε να τοποθετηθούν χαμηλότερα οι επενδυτές.

Ο χρόνος της διόρθωσης προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο του 2021 και μέχρι το τέλος του 2021.
price_forecasts.jpg

Τι σημαίνει διόρθωση 15% για το ελληνικό χρηματιστήριο;

Το ελληνικό χρηματιστήριο διαπραγματεύεται στις 925 μονάδες και με βάση τις παρούσες αξίες διόρθωση 15% σημαίνει 780 – 800 μονάδες.
Το σενάριο αυτό έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης με προοπτική ωστόσο έως τον Φεβρουάριο του 2022 η απώλεια αυτή να έχει αναπληρωθεί και νέος στόχος πλέον για το ελληνικό χρηματιστήριο τη νέα χρονιά θα είναι οι 1.050 – 1.100 μονάδες.
Πάνω στο σενάριο αυτό ποντάρουν διάφορα διεθνή χαρτοφυλάκια όσο αφορά τη μικρή χρηματιστηριακή αγορά με αυξημένες πιθανότητες επιβεβαίωσης άπαξ και ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στη Wall Street είναι να ρευστοποιούν μεγάλες θέσεις θεσμικοί επενδυτές και να συντηρούν την άνοδο των δεικτών μικροί επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης