Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λήξη συναγερμού στην Ιαπωνία για τα εμβόλια της Moderna - Ακίνδυνη η ελαττωματική παρτίδα

Λήξη συναγερμού στην Ιαπωνία για τα εμβόλια της Moderna - Ακίνδυνη η ελαττωματική παρτίδα
Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται συνήθως σε καρδιακές βαλβίδες, την αρθροπλαστική και τα μεταλλικά ράμματα
Σχετικά Άρθρα
Λήξη συναγερμού στην Ιαπωνία σχετικά με τα εμβόλια της Moderna κατά της covid-19, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τα ξένα σωματίδια που εντοπίστηκαν στην ελαττωματική παρτίδα, δεν συνιστούν κίνδυνο για την υγεία,.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ξένα σωματίδια, που βρέθηκαν σε εμβόλια της Moderna κατά της Covid-19, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι εμβολιασμοί με τη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων, ήταν σωματίδια ανοξείδωτου χάλυβα και δεν αναμένει πως θα δημιουργήσουν πρόσθετο κίνδυνο για την υγεία.
Τα ευρήματα ήταν το αποτέλεσμα έρευνας από τη Moderna και από την εταιρεία διανομής των εμβολίων της στην Ιαπωνία, την Takeda Pharmaceutical Co, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το Reuters.
«Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται συνήθως σε καρδιακές βαλβίδες, την αρθροπλαστική και τα μεταλλικά ράμματα.
Έτσι δεν αναμένεται ότι η έγχυση με ένεση των σωματιδίων που εντοπίσθηκαν σ' αυτές τις παρτίδες στην Ιαπωνία θα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο ιατρικό κίνδυνο», ανέφερε σε δήλωσή της η Takeda Pharmaceutical.

Ανακλήθηκαν πάνω από 2 εκατ. δόσεις - Δύο θάνατοι

Σημειώνεται ότι συνολικά η Ιαπωνία ανακάλεσε 2,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna ύστερα από τον εντοπισμό προσμείξεων σε φιαλίδια, ενώ στις προβληματικές αυτές παρτίδες αποδόθηκαν και οι θάνατοι δύο ανδρών.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως δύο άντρες ηλικίας 30 ετών πέθαναν κατά τη διάρκεια του μήνα και λίγες ημέρες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, η οποία προερχόταν από μια από τις τρεις παρτίδες που είχαν ανακληθεί την περασμένη Πέμπτη 26 Αυγούστου.
Η ανάκληση των δόσεων των εμβολίων ήρθεσε μια χρονική στιγμή που η Ιαπωνία είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της πανδημίας της covid, η ένταση του οποίου αποδίδεται στην κυριαρχία της μετάλλαξης Delta, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 25.000 για πρώτη φορά και ενώ οι εμβολιασμοί κάθε άλλο παρά προχωρούν ικανοποιητικά, μια και μόλις το 44% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης