Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ο στόχος επετεύχθη, το 70,3% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο

Ισπανία: Ο στόχος επετεύχθη, το 70,3% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο
Περίπου 33,3 εκατομμύρια Ισπανοί, δηλαδή το 70,3% του πληθυσμού, είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Η Ισπανία, μια από τις «πρωταθλήτριες» του εμβολιασμού στην Ευρώπη, έπιασε σήμερα τον στόχο της, δηλαδή εμβολίασε το 70% του πληθυσμού της έναντι της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 33,3 εκατομμύρια Ισπανοί, δηλαδή το 70,3% του πληθυσμού, είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
«Όπως το είχα υποσχεθεί στις αρχές του έτους, το 70% του πληθυσμού της Ισπανίας είναι πλήρως εμβολιασμένο», είπε ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez το πρωί, λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία.
«Πάνω από το 90% των πολιτών άνω των 40 είναι πλήρως εμβολιασμένο», πρόσθεσε.
Επίσης, τουλάχιστον μία δόση έχει λάβει πάνω από το 70% των νέων στις ηλικιακές ομάδες 12-19 και 20-29 ετών.
Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ισπανία, στα τέλη Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι, αν όλα πήγαιναν καλά, «γύρω στο 70%» των 47 εκατομμυρίων πολιτών θα είχαν εμβολιαστεί το καλοκαίρι.
Τον Απρίλιο, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ο στόχος επρόκειτο να επιτευχθεί πριν από τα τέλη Αυγούστου.
Σε αντίθεση με τη Γαλλία και άλλες χώρες, στην Ισπανία δεν οργανώθηκαν διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού, ούτε υπήρξε κάποια δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα.
Στην καρδιά του καλοκαιριού ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, όμως τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα μειώνονται και πάλι.
Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 6.818 νέα κρούσματα και 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Συνολικά, έχουν καταγραφεί στην Ισπανία 4,8 εκατομμύρια κρούσματα και 84.472 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης