Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για το χρυσό - Υποχώρησε στα 1.815 δολάρια η ουγγιά

tags :
Πιέσεις για το χρυσό - Υποχώρησε στα 1.815 δολάρια η ουγγιά
Με το αριστερό μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός

Με το αριστερό μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να λαμβάνει πρόσκαιρη μόνο ώθηση από τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής εν όψει των στοιχείων για την αγορά εργασίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 3/9 και αναμένεται να παράσχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για την μετέπειτα πορεία του κίτρινου μετάλλου.
Οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για την αγορά εργασίας διότι θα μπορούσαν να δώσουν ένα στίγμα για το πότε και με τι ρυθμό θα ξεκινήσει η Fed να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και λοιπόν ενυπόθηκων τίτλων, συνολικού ύψους 120 δισ. δολαρίων, που στήριξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.
Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας, παρά την εξάπλωση της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, έχει ανοίξει τη συζήτηση για το κατά πόσο χρειάζεται να συνεχιστεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να επιβεβαιώνει κατά τη διάρκεια του συμποσίου της Fed στο Jackson Hole την προηγούμενη εβδομάδα ότι το tapering θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Τα ασθενέστερα των προσδοκιών στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας τον ΗΠΑ τον Αύγουστο, έδωσαν μια μικρή ώθηση στην τιμή του χρυσού, που δεν είχε όμως ένταση και διάρκεια, με αποτέλεσμα το πολύτιμο μέταλλο να ολοκληρώσει τελικά τη συνεδρίαση πτωτικά.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό σημείωσε πτώση -0,15% και έκλεισε στα 1.815 δολάρια η ουγγιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης