Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Κίνας προς ΗΠΑ: Οι διμερείς πολιτικές εντάσεις απειλούν τη συνεργασία για το κλίμα

Προειδοποιήσεις Κίνας προς ΗΠΑ: Οι διμερείς πολιτικές εντάσεις απειλούν τη συνεργασία για το κλίμα
Να λάβει περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης κάλεσε το Πεκίνο ο John Kerry
Σχετικά Άρθρα

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ ότι οι διμερείς πολιτικές εντάσεις μπορεί να υπονομεύσουν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απηύθυνε το Πεκίνο.
Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, Wang Yi τόνισε στον John Kerry, τον ειδικό επιτετραμμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, ότι η κοινή προσπάθεια της Κίνας και των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν από κοινού την κλιματική κρίση αποτελεί «όαση».
«Αλλά γύρω από αυτή την όαση είναι έρημος, κι αυτή η όαση μπορεί πολύ σύντομα να ερημοποιηθεί.
Η διμερής συνεργασία στο πεδίο αυτό δεν μπορεί να διαχωριστεί από το ευρύτερο κλίμα στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.
Έχουμε δείξει πως είμαστε ειλικρινείς.
Όποιος συναντηθεί μαζί σας θα πρέπει να μείνει δύο εβδομάδες σε καραντίνα, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε αυτό το τίμημα για να συζητήσουμε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ σε θέματα αμοιβαίας ανησυχίας» ανέφερε ο Yi.

Λάβετε περισσότερα μέτρα

Από την πλευρά του, ο Kerry υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη «συνεργασία με άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» και παρότρυνε την Κίνα να «λάβει περισσότερα μέτρα» για να μειώσει τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ πρωτοστατούν και πάλι υπό την ηγεσία του Biden, στην προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής αλλαγή.
Κύριο μέλημα των ΗΠΑ ήταν το θέμα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής να μην εμπλακεί στις υπόλοιπες διμερείς διαφορές (εμπόριο, ανθρώπινα δικαιώματα, πανδημία, κοκ).

Διακυβεύεται το μέλλον του πλανήτη

Ο Kerry, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, θα έχει μια ακόμα συνάντηση (η πρώτη ήταν στην Σαγκάη τον περασμένο Απρίλιο) με τον Κινέζο ομόλογό του, Xie Zhenhua.
Ειδικοί και ακτιβιστές ελπίζουν πως οι συνομιλίες αυτές θα οδηγήσουν σε πιο φιλόδοξες δεσμεύσεις.
«Η G2 (σ.σ. η Κίνα και οι ΗΠΑ) πρέπει να συνειδητοποιήσει πως πέρα από τη διμερή όαση και έρημο, διακυβεύεται το μέλλον όλου του πλανήτη.
Αν δεν σημειώσουν από κοινού πρόοδο αρκετά γρήγορα, σύντομα τα πάντα θα είναι έρημος», τόνισε ο Li Shuo, στέλεχος της Greenpeace.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης