Τελευταία Νέα
Διεθνή

INSA: H αποχή της Merkel από την προεκλογική εκστρατεία αποτελεί κίνδυνο για το κόμμα της

INSA: H αποχή της Merkel από την προεκλογική εκστρατεία αποτελεί κίνδυνο για το κόμμα της
Εάν η Merkel ήταν πεπεισμένη και προωθούσε το κόμμα της (CDU) και τον Armin Laschet θα βοηθούσε και τους δύο πολύ

Η έλλειψη ενεργού συμμετοχής της καγκελαρίου Merkel στην προεκλογική εκστρατεία αποτελεί κίνδυνο για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) στις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές, έμμεση ομολογία ότι δεν πιστεύει στον Armin Laschet και εκ προοιμίου παραδοχή της ήττας του κόμματός της, εκτιμούν επιστήμονες-ερευνητές.
«Ένα σημαντικό μέρος, περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων, επέλεγε να ψηφίσει Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές λόγω της Merkel τα τελευταία χρόνια.
Η Merkel έπεισε πολλούς φίλα προσκείμενους στους Πράσινους ψηφοφόρους να επιλέξουν το κόμμα της.
Εάν η Merkel ήταν πεπεισμένη και προωθούσε το κόμμα της (CDU) και τον Armin Laschet θα βοηθούσε και τους δύο πολύ, αλλά δεν ταυτίστηκε απολύτως ποτέ με το κόμμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου ερευνών INSA, Herman Binkert, στην εφημερίδα «Bild».
«Φαίνεται ότι η Merkel δεν είναι απόλυτα πεπεισμένη για τον πιθανό διάδοχό της Armin Laschet», τόνισε επίσης στην Bild ο πολιτικός αναλυτής πολλών τηλεοπτικών εκπομπών -κυρίως του ARD- ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μάιντς και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Πολιτικών Επιστημόνων Jurgen Falter.
«Είναι πιθανόν η σχέση της Merkel με τον Laschet να υπέστη ρωγμές λόγω της διαφορετικής τακτικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κόμματός της θα μπορούσαν επίσης να ερμηνεύσουν την απροθυμία της Merkel να κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Laschet, ως εκτίμησή της ότι οι εκλογές έχουν ήδη χαθεί και παρακολουθεί απλώς από τις ακτές το πλοίο CDU να βουλιάζει χωρίς να παρεμβαίνει. Φαίνεται σαν να θέλει η Merkel να κρατήσει τις αποστάσεις της από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα», ο κατέληξε ο Falte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης