Τελευταία Νέα
Διεθνή

Astrazeneca: Σχεδιάζει εμβόλιο κατά του καρκίνου με την τεχνολογία για την covid -19

Astrazeneca: Σχεδιάζει εμβόλιο κατά του καρκίνου με την τεχνολογία για την covid -19
Πολλά υποσχόμενες οι πρώτες δοκιμές σε ποντίκια
Σχετικά Άρθρα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου Ludwig for Cancer Research σχεδίασαν ένα θεραπευτικό εμβόλιο δύο δόσεων για τον καρκίνο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ιικού φορέα της Οξφόρδης.
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί σε ποντίκια, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα των αντικαρκινικών Τ κυττάρων που διεισδύουν στους όγκους και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ανοσοθεραπείας του καρκίνου.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Journal for ImmunoTherapy of Cancer.
Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα θεραπευτικό εμβόλιο δύο δόσεων για τον καρκίνο με διαφορετικούς ιούς φορέων,  ένας από τους οποίους είναι ο ίδιος με τον φορέα του εμβολίου Oxford-AstraZeneca για την COVID-19.
Για να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο που στοχεύει ειδικά τα καρκινικά κύτταρα, σχεδιάστηκε για να στοχεύσει δύο πρωτεΐνες τύπου MAGE που υπάρχουν στην επιφάνεια πολλών τύπων καρκινικών κυττάρων. Γνωστοί ως MAGE-A3 και NY-ESO-1, αυτοί οι δύο στόχοι είχαν επικυρωθεί προηγουμένως από το Ινστιτούτο Ludwig.
Ο Τim Elliott, καθηγητής ανοσο-ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συν-διευθυντής του καρκίνου του Oxford Cancer δήλωσε: «Στην Οξφόρδη, συνδυάζουμε τη θεμελιώδη επιστημονική μας εμπειρία στην ανοσολογία και την ανακάλυψη αντιγόνων με μεταφραστική έρευνα σε πλατφόρμες εμβολίων.
«Συγκεντρώνοντας αυτές τις ομάδες, μπορούμε να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη σημαντική πρόκληση της διεύρυνσης του θετικού αντίκτυπου της ανοσοθεραπείας προς όφελος περισσότερων ασθενών», τόνισε.

Δοκιμές σε ανθρώπους

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, οι δοκιμές σε ανθρώπους θα αρχίσουν φέτος, καθώς οι πρώτες μελέτες σε ποντίκια είναι πολλά υποσχόμενες και έδειξαν μείωση του μεγέθους του όγκου και βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης.
Στη δοκιμή θα συμμετάσχουν 80 ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.
Η έρευνα για τα εμβόλια έχει προχωρήσει μετά την πανδημία της covid-19, καθώς οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις εργάστηκαν ταχύτερα από ποτέ και με περισσότερους πόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης