Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε ο χρυσός στα στα 1.833,70 δολάρια την ουγκιά

tags :
Ανέκαμψε ο χρυσός στα στα 1.833,70 δολάρια την ουγκιά
Χρυσός: Κέρδη 0,8% για την εβδομάδα

Άνοδο σημείωσε σήμερα 3/9 ο χρυσός, κλείνοντας με κέρδη και σε επίπεδο εβδομάδας, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, γεγονός που δυσκολεύει μια πιθανή απόφαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της χώρας (Federal Reserve) να αρχίσει να αντιστρέφει τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στη χώρα (πλην του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα) αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 235.000, ενώ τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν στα 1,05 εκατ. για τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Η ανεργία υποχώρησε στο 5,2%. Σημειώνεται πως η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg ήταν για αύξηση κατά 733.000 θέσεις εργασίας για τον Αύγουστο.
Η επιβράδυνση των νέων προσλήψεων αποτυπώνει τόσο τους φόβους για τις επιπτώσεις του κύματος της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και τη δυσκολία για την κάλυψη των κενών θέσεων στην αγορά εργασίας.
Αξιωματούχοι της Fed έχουν τονίσει εμφατικά τη σημασία των στοιχείων για την απασχόληση όσον αφορά τις αποφάσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας και συγκεκριμένα για το πότε θα αρχίσει να μειώνει τις εκτεταμένες αγορές περιουσιακών στοιχείων.
Ο δείκτης του δολαρίου έχει υποχωρήσει, ενισχύοντας την τιμή του χρυσού, πρόσθεσε. Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar υποχώρησε 0,7% για την εβδομάδα.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο +1,2% και έκλεισε στα 1.833,70 δολάρια την ουγκιά.
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,8%, με την τιμή να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης