Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό, παρά τους φόβους για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων

Ισπανία: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό, παρά τους φόβους για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων

Στόχος της κυβέρνησης είναι η άμβλυνση των οικονομικών ανισοτήτων ενώ θεωρεί προσωρινές τις αυξήσεις των τιμών

Σχετικά Άρθρα

Σε αυξήσεις στον κατώτατο μισθό προχωρεί η Ισπανία με στόχο να αντιμετωπίσει τις διευρυνόμενες οικονομικές ανισότητες, ενώ την ίδια ώρα ο πληθωρισμός «τρέχει» με τους υψηλότερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Ύφεση

«Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων, οι οποίες αυξήθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», επισημαίνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η υπουργός Οικονομίας, Nadia Calvino.
«Από τη στιγμή που γίναμε κυβέρνηση, πριν από τρία χρόνια, η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα από τα πεδία των προτεραιοτήτων μας στην οικονομία», προσθέτει.
Η ισπανική οικονομία, που συρρικνώθηκε κατά 11% πέρυσι, εκτιμάται ότι θα εμφανίσει τους υψηλότερους ρυθμούς από τη δεκαετία του 1970, καθώς ανακάμπτει από την πανδημία.

Στα 950 ευρώ

Ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του για την αύξηση του κατώτατου μισθού των 950 ευρώ φέτος, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων, καθώς το κόστος ζωής ανεβαίνει.
Η αύξηση του πληθωρισμού στα υψηλότερα επίπεδα από το 2012 είναι αποτέλεσμα του ανοίγματος της οικονομίας μετά τα διαδοχικά lockdowns της πανδημίας, αλλά και των υψηλότερων τιμών της ενέργειας.
Η Calvino δηλώνει, πάντως, ότι ο τόσο υψηλός πληθωρισμός είναι προσωρινός καθώς πολλοί αναλυτές έχουν κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για απομείωση των εισοδημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης