Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ρήγμα Johnson και υπουργείου Οικονομικών για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 35 δισ. στερλίνες

Βρετανία: Ρήγμα Johnson και υπουργείου Οικονομικών για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 35 δισ. στερλίνες

Το υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί στην αύξηση της χρηματοδότησης

Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο ύψους 34 δισ. λιρών του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών Sunday Times, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα εντός των κόλπων του υπουργείου αναδύονται αντιδράσεις έναντι του σχεδίου για την αναβάθμιση του NHS.
Στόχος του προγράμματος είναι η εκκίνηση μίας σειράς μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού ανώτατο ποσού στις 80.000 λίρες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τα σχέδια αυτά βρέθηκαν ενώπιον εμποδίων από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αντέδρασε στις εκκλήσεις για διοχέτευση επιπλέον ρευστότητας στο NHS.


Χρηματοδότηση

Ο πρωθυπουργός της χώρας από κοινού με τον Υπουργό Υγείας, Sajid Javid, επιχειρούν να διορθώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το βρετανικό σύστημα υγείας, διοχετεύοντας 10 δισ. λίρες επιπλέον για κάθε χρόνο μέχρι το 2024.
Επίσης, επρόκειτο να χορηγήσουν μεταξύ 3 και 4 δισ. λιρών για το τρέχον έτος.


Αποκλίσεις

Συζητήσεις περί του θέματος έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Sunday Times, οι προτάσεις των δύο πλευρών αποκλίνουν κατά «μερικά δισεκατομμύρια λίρες». Συνεπώς, αναμένεται πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμη.
«Όταν έρθει η ώρα θα καθορίσουμε τις λεπτομέρειες για το μακροπρόθεσμο σχέδιό μας σχετικά με τη ρύθμιση του ιατροφαρμακευτικού συστήματος και την επίλυση του προβλήματος, που διαρκεί δεκαετίες», σχολίασε στο Bloomberg κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται κοντά στις σχετικές συζητήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης