Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ανοικτά σύνορα για μικρές ομάδες τουριστών από συγκεκριμένες χώρες από τις 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ισραήλ: Ανοικτά σύνορα για μικρές ομάδες τουριστών από συγκεκριμένες χώρες από τις 19 Σεπτεμβρίου 2021

Γκρουπ τουριστών πλήρως εμβολιασμένων μεταξύ 5 και 30 ατόμων από την πράσινη και την πορτοκαλί λίστα του Ισραήλ θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα

Σχετικά Άρθρα

Σε μικρές ομάδες ξένων τουριστών από συγκεκριμένες χώρες θα επιτρέπεται η είσοδος στο Ισραήλ αρχής γενομένης από 19 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Reuters τη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Προϋποθέσεις

Ομάδες μεταξύ 5 και 30 ατόμων από την πράσινη και την πορτοκαλί λίστα μετακινήσεων του Ισραήλ θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα έχοντας εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ απαγόρευε την είσοδο σε τουρίστες από την επέλαση της πανδημίας το Μάρτιο του 2020.
Εξαίρεση αποτελούσαν όσοι επισκέπτονταν μέλη της οικογένειάς τους.
Επίσης, από τον Μάιο, όταν υποχώρησε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση είχε επιτρέψει την πρόσβαση μικρών τουριστικών ομάδων.
Συνολικά, περισσότεροι από 2.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα, ιδίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Τότε υπήρξε ελπίδα ότι ο τουριστικός κλάδος της χώρας θα μπορούσε να ανακάμψει με ασφάλεια.

Μετάλλαξη Delta

Ωστόσο, η απόφαση αυτή αποσύρθηκε τον Αύγουστο με την έξαρση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Delta.
Υπό το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στον συνολικό αριθμό γκρουπ που θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα.
Ωστόσο, τουρίστες απο χώρες στην κόκκινη λίστα του Ισραήλ, μεταξύ αυτών η Βουλγαρία, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Τουρκία, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν προς τη χώρα.

Οι οδηγίες

Οι ξένοι τουρίστες θα οφείλουν να επιδείξουν έγγραφα ότι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον έξι μήνες πριν την πρόσβασή τους στη χώρα.
Επίσης θα μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR έως 72 ώρες πριν την άφιξή τους, εφόσον πραγματοποιήσουν τεστ αφότου φτάσουν στο αεροδρόμιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, αριθμός ρεκόρ 4,55 εκατ. τουριστών επισκέφθηκαν το Ισραήλ, οι οποίοι διοχέτευσαν 7,2 δισ. δολάρια στην τοπική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης