Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δημοσκοπικό προβάδισμα του Donald Trump - Προηγείται με 47% έναντι 46% του Joe Biden

ΗΠΑ: Δημοσκοπικό προβάδισμα του Donald Trump - Προηγείται με 47% έναντι 46% του Joe Biden
Περίπου το 47% των ερωτηθέντων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Trump, ενώ το 46% προτιμά τον Biden
Σχετικά Άρθρα

Ελαφρύ προβάδισμα καταγράφει ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ Donald Trump έναντι του Δημοκρατικού ανθυποψηφίου του και νυν πρόεδρου Joe Biden, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Emerson College, που διεξήχθη από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Περίπου το 47% των ερωτηθέντων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Trump, ενώ το 46% προτιμά τον Biden, με περιθώριο σφάλματος να ανέρχεται στις +/- 2,7 ποσοστιαίες μονάδες.
Oι θιασώτες της πολιτικής του Biden φτάνουν το 46% ενώ οι επικριτές του είναι ελαφρώς περισσότεροι, στο 47%, με ένα 7% να παραμένει αναποφάσιστο.
Σημειώνεται πως τα δημοσκοπικά αυτά αποτελέσματα αποτελούν ισχυρό χτύπημα για τον Biden, που βλέπει τη δημοτικότητά του να κατρακυλά μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.
Πάντως, και οι δύο πολιτικοί προκρίνονται ως υποψήφιοι από το κόμμα τους για τις εκλογές του 2024.
Ειδικότερα, το 60% των Δημοκρατικών θέλει τον Πρόεδρο Biden να είναι ο υποψήφιος για την προεδρία, με το 39% είπε να προτιμά κάποιον άλλο.
Από την άλλη, το 67% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον πρώην πρόεδρο Trump στις προκριματικές εκλογές, ενώ μόνο το 10% δήλωσε ότι θα προτιμούσε έναν άλλο υποψήφιο, όπως είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis.
Εάν ο Trump δεν αποτελέση επιλογή, το 32% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον DeSantis ενώ το 24% δήλωσε ότι θα επιλέξει τον πρώην αντιπρόεδρο Mike Pence. 
Η έκθεση Emerson σημείωσε ότι ο ενθουσιασμός σχετικά με τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 είναι χαμηλός, με μόνο το 71% των Δημοκρατικών και το 69% των Ρεπουμπλικάνων να δηλώνουν ότι είναι πιθανό να ψηφίσουν.
Η έκθεση ανέφερε επίσης το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν ενώ το 49% θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος George Bush είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον πόλεμο.
Από τους ερωτηθέντες, το 24% είπε ότι ο Βiden ευθύνεται περισσότερο, το 18% είπε ότι ο Barack Obama ήταν ο πιο υπεύθυνος και το 10% είπε ότι ο Donald Tru,p ήταν ο πιο υπεύθυνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης