Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο – Ένας νεκρός

Μεξικό: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ κοντά στο Ακαπούλκο – Ένας νεκρός
Αρκετά κτήρια έχουν υποστεί ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «χτύπησε» σήμερα Τετάρτη 8/9 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) το Μεξικό και συγκεκριμένα την πολιτεία Guerrero, σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από το Ακαπούλκο.
Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένας θάνατος που προήλθε από πτώση αντικειμένων λόγω του σεισμού καθώς και πολλές υλικές ζημιές σε κτήρια.
Η Πολιτική Προστασία κάνει λόγο για πτώσεις βράχων και δέντρων, καθώς και για κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου.
Αρχικά το σεισμολογικό κέντρο του Μεξικό είχε κάνει λόγο για δόνηση 6,9 Ρίχτερ, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του, κάνοντας λόγο για σεισμό της τάξης των 7,1 Ρίχτερ.

Δεν αναμένεται τσουνάμι

Αν και αρχικά το αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι, είχε προειδοποιήσει πως υπήρχε κίνδυνος να καταγραφούν σεισμικά θαλάσσια κύματα στον Ειρηνικό μετά τη δόνηση, κατόπιν διευκρίνισε μερικά λεπτά αργότερα πως τελικά δεν αναμένει τσουνάμι.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα από την πόλη Ακαπούλκο, στην πολιτεία Guerrero, 400 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Μεξικού.
Πάντως οι τοπικές αρχές επισημαίνουν πως δεν έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές, πως τα μέσα μεταφοράς λειτουργούν κανονικά, αν και δεν λείπουν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

 

 

Λιγότερο από ένα λεπτό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ έγινε αισθητός ακόμα και στην Πόλη του Μεξικό που απέχει περίπου 400 χιλιόμετρα από το επίκεντρολ
Ο πιο πρόσφατος μεγάλος σεισμός στο Μεξικό (επίσης 7,1 βαθμών) είχε πλήξει τη χώρα τη 19η Σεπτεμβρίου 2017 και σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 369 ανθρώπους.
Το 1985, σεισμός 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους στο Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης