Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους περισσότερους περιορισμούς που έχουν απομείνει για τον COVID-19

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους περισσότερους περιορισμούς που έχουν απομείνει για τον COVID-19
Η Σουηδία που επικρίθηκε όσο καμία άλλη για την χαλαρή προσέγγιση της κατά του covid 19, που αντιτάχθηκε στα lockdowns και στα ακραία περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους περισσότερους εναπομείναντες περιορισμούς για τον COVID-19 μέσα στον Σεπτέμβριο 2021.
Η Σουηδία που επικρίθηκε όσο καμία άλλη για την χαλαρή προσέγγιση της κατά του covid 19, που αντιτάχθηκε στα lockdowns και στα ακραία περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα
Σε ανακοίνωση της η σουηδική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι περιορισμοί σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα και γήπεδα θα καταργηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Καθώς οι περισσότεροι ενήλικες εμβολιάζονται και ενισχύεται και η φυσική ανοσία η Σουηδία έχει αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς.
Οι θάνατοι από τον COVID-19, παρέμειναν χαμηλοί στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα διαβατήρια εμβολίων, τα οποία κυκλοφορούν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Ισραήλ και σε άλλες χώρες, ενδέχεται να εμφανιστούν στο μέλλον ειδικά για «μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις», σύμφωνα με την κυβέρνηση. Εξαιρέσεις θα υπάρξουν για παιδιά κάτω των 16 ετών και για άτομα που δεν πρέπει να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

«Οι περιορισμοί συμμετοχής που μπορεί να απαιτηθούν για δημόσιες συγκεντρώσεις και δημόσιες εκδηλώσεις με 15.000 ή περισσότερους συμμετέχοντες δεν θα ισχύουν εάν χρησιμοποιείται το σύστημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού», ανέφερε η κυβέρνηση.
Πρακτικά κάτω από 15.000 άτομα δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι συστάσεις σχετικά με την «εργασία από το σπίτι θα καταργηθούν και θα ξεκινήσει μια σταδιακή επιστροφή στο χώρο εργασίας», ανέφερε η κυβέρνηση.
«Όσοι έχουν συμπτώματα θα πρέπει να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και να πραγματοποιούν tests και οι εργοδότες θα πρέπει στη συνέχεια να διευκολύνουν την εργασία από το σπίτι».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει στους ταξιδιώτες από το Ισραήλ, το οποίο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 στον κόσμο, να εισέλθουν στη Σουηδία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
Η Σουηδία απαγόρευσε επίσης την είσοδο πολιτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κοσσυφοπέδιο, τον Λίβανο, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της σουηδικής κυβέρνησης, η απαγόρευση ταξιδιών από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες χώρες εφαρμόστηκε από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που το Ισραήλ είναι μία από τις πιο εμβολιασμένες χώρες κατά του COVID-19, τα κρούσματα αυξάνονται επίμονα.
Ο μέσος όρος επτά ημερών στο Ισραήλ για λοιμώξεις από COVID-19 ήταν πάνω από 1.000 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο άτομα, το οποίο είναι διπλάσιο από τον αριθμό που παρατηρείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν ότι περίπου το 60% των ασθενών με COVID-19 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
Το Ισραήλ χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης