Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Τρόμος από την νόσο που καταστρέφει τον εγκέφαλο - Στο 75% η θνησιμότητα των ασθενών - Κίνδυνος νέας πανδημίας;

Ινδία: Τρόμος από την νόσο που καταστρέφει τον εγκέφαλο - Στο 75% η θνησιμότητα των ασθενών - Κίνδυνος νέας πανδημίας;
«Ο ιός αυτός έχει δείξει ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο όταν έχουμε τέτοια ξεσπάσματα προκαλώντας ανησυχία για τη δυναμική του Nipah να προκαλέσει μια πανδημία» ανέφερε από την πλευρά του Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων

Ένας διαφορετικός ιός που έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως εν δυνάμει επιδημικός εξαπλώνεται γρηγορότερα από το συνηθισμένο, λόγω των ελλείψεων στις μονάδες φροντίδας που προκαλούνται εξαιτίας των περιστατικών COVID19.
Η London Telegraph αναφέρει ότι ο ιός Nipah, ο οποίος προσβάλλει τον εγκέφαλο και έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 75%, «χτύπησε» και σκότωσε ένα αγόρι δώδεκα ετών, το οποίο μεταφέρθηκε σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία εξαιτίας του κορωνοϊού.
Πιστεύεται ότι το αγόρι ήρθε σε επαφή με περίπου 200 άτομα, με δύο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τη μητέρα των αγοριών να βρίσκονται ήδη σε απομόνωση αφού εμφάνισε τα συμπτώματα, που είναι παρόμοια με αυτά του COVID.
Ο ιός Nipah είναι γνωστός από το 1998, αλλά έχει περιοριστεί, με το χειρότερο ξέσπασμα να συμβαίνει πριν από είκοσι χρόνια στη Δυτική Βεγγάλη, όταν 45 στους 66 ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον ιό, πέθαναν.
Τις προηγούμενες φορές που είχαν καταγραφεί εξάρσεις του ιού Nipah ή NiV η θνητότητα κυμάνθηκε από το 40% έως το 75% σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθιστώντας τον απείρως πιο φονικό από τον κορονοϊό που βασανίζει την υφήλιο τους τελευταίους μήνες.
«Ο ιός αυτός έχει δείξει ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο όταν έχουμε τέτοια ξεσπάσματα προκαλώντας ανησυχία για τη δυναμική του Nipah να προκαλέσει μια πανδημία» ανέφερε από την πλευρά του Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC).
Οι αρχές της Ινδίας έχουν βάλει σε καραντίνα περισσότερες από 100 πιθανές επαφές του 12χρονου με 48 εξ αυτών να είναι υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο στην Κεράλα ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε διαδικασία ιχνηλάτησης «πόρτα-πόρτα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης