Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα τάρταρα ο τουρισμός στο Άμστερνταμ - Χαρούμενοι οι Ολλανδοί... σε απόγνωση τα coffeeshop της κάνναβης

Στα τάρταρα ο τουρισμός στο Άμστερνταμ - Χαρούμενοι οι Ολλανδοί... σε απόγνωση τα coffeeshop της κάνναβης
Η λεγόμενη «πόλη της αμαρτίας» της Ευρώπης δεν είναι η ίδια από τότε που ξέσπασε η πανδημία Covid-19
Μπορεί το Άμστερνταμ να ήταν πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από την Ευρώπη, καθώς πέρα της ομορφιάς για τα κανάλια, την αρχιτεκτονική και τα μουσεία, ήταν και σημείο αναφοράς για τα coffeeshop της κάνναβης και τη βιομηχανία του σεξ, αλλά η μετά Covid εικόνα είναι διαφορετική.
Η λεγόμενη «πόλη της αμαρτίας» της Ευρώπης δεν είναι η ίδια από τότε που ξέσπασε η πανδημία Covid-19, με τον αριθμό των τουριστών να είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ενώ πολλοί ντόπιοι αγαπούν το γεγονός ότι μπορούν να περιπλανηθούν και να κάνουν ποδήλατο στην πόλη τους χωρίς να πέφτουν πάνω σε τουρίστες, οι επιχειρήσεις του Άμστερνταμ που βασίζονται στους επισκέπτες - όπως τα coffeeshop όπου η κάνναβη μπορεί να αγοραστεί και να πωληθεί ελεύθερα - αισθάνονται μεγάλη πίεση.

Αργή ανάκαμψη

Η ολλανδική τουριστική βιομηχανία εξακολουθεί να ανακάμπτει, αλλά σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες έχει πολύ δρόμο να διανύσει πριν δει τα επίπεδα δραστηριότητας που είχε πριν από την κρίση του Covid.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών στις υπηρεσίες διαμονής και τροφίμων ήταν 52,6% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2020 (περίοδος που καλύπτει το πρώτο lockdown).
Ωστόσο, ήταν πάνω από 35% μικρότερη σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυγούστου, αποτυπώνοντας ότι «τα επίπεδα πριν από τον Covid είναι ακόμα πολύ μακριά».
Βέβαια, η κυβέρνηση δεν κράτησε για πολύ τα coffeeshop κλειστά, καθώς οι αρχές φοβόντουσαν ότι η πώληση κάνναβης θα μπορούσε γρήγορα να βγει στους δρόμους και να επιτρέψει την άνθηση του παράνομου και ανεξέλεγκτου εμπορίου ναρκωτικών.
Στην Ολλανδία, η πώληση ναρκωτικών είναι παράνομη, αλλά η ολλανδική κυβέρνηση ανέχεται την πώληση ελαφρών ναρκωτικών σε καφετέριες που είναι αυστηρά ρυθμισμένες.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι τους επιτράπηκε να παραμείνουν ανοιχτοί, οι χρόνοι λειτουργίας μειώθηκαν και οι απαγορεύσεις ταξιδιών σήμαιναν ότι ένα μεγάλο μέρος των πελατών τους, τουριστών, δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν μέχρι το φετινό καλοκαίρι, όταν η Ολλανδία άνοιξε τα ταξίδια της σε ορισμένα κράτη.
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στους επισκέπτες από ορισμένες χώρες με υψηλότερα ποσοστά Covid.

Οι ντόπιοι απολαμβάνουν την ηρεμία

Πολλοί ντόπιοι έχουν κουραστεί από τις ομάδες των νεότερων τουριστών που έρχονται στο Άμστερνταμ για τον τουρισμό ελαφρών ναρκωτικών και απολαμβάνουν τον μικρότερο αριθμό τους τελευταίους 18 μήνες.
Η πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών προσελκύει ένα ευρύ φάσμα τουριστών-από τις αναπόφευκτες ομάδες νέων που θέλουν να δοκιμάσουν τα coffeeshop της πόλης μέχρι τα πάρτι των εργένηδων που πραγματοποιούν την φαινομενικά υποχρεωτική επίσκεψη στο De Wallen, την κύρια περιοχή των "κόκκινων φαναριών" του Άμστερνταμ.
Αλλά η πόλη προσελκύει επίσης λάτρεις πολιτισμού που είναι πρόθυμοι να επισκεφτούν τα μουσεία της πόλης και να περιπλανηθούν στα γραφικά κανάλια της, απολαμβάνοντας τον μοναδικό χαρακτήρα της πόλης.
Οι τοπικοί αξιωματούχοι φαίνονται πρόθυμοι να αλλάξουν την εικόνα της πόλης και να προσελκύσουν περισσότερο αυτήν την τελευταία ομάδα τουριστών στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης