Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Novavax και Moderna ξεκινούν δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο που θα συνδυάζει εμβόλιο γρίπης και covid 19

Νέα εξέλιξη: Novavax και Moderna ξεκινούν δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο που θα συνδυάζει εμβόλιο γρίπης και covid 19
Οι προκλινικές δοκιμές του συνδυασμένου εμβολίου έδειξαν καλά αποτελέσματα, ανέφεραν οι επιστήμονες της Novavax σε μια μελέτη που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα

Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Marylan, η Novavax, ανακοίνωσε την έναρξη μιας κλινικής δοκιμής εξετάζοντας την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενός συνδυασμένου εμβολίου γρίπης και covid 19 ταυτόχρονα.
Να σημειωθεί ότι και η Moderna σχεδιάζει ανάλογη κίνηση δηλαδή μια δόση εμβολίου που να συνδυάζει εμβόλιο covid 19 και εμβόλιο γρίπης.

Η μελέτη φάσης 1/2 πρώιμου σταδίου θα εξετάσει έναν συνδυασμό ενός εμβολίου εποχικής γρίπης και ενός εμβολίου για τον κορωνοιό τα οποία σχεδιάζει η Novavax.
Ωστόσο κανένα από τα δύο εμβόλια που μελετάει δεν έχει εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου 640 υγιείς ενήλικες μεταξύ 50 και 70 ετών θα συμμετάσχουν στη δοκιμή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία.
Θα ληφθούν υπόψη μόνο τα άτομα που έχουν μολυνθεί προηγουμένως από τον covid 19 ή έχουν εμβολιαστεί με κάποιο αναγνωρισμένο εμβόλιο για τον covid 19 τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν από την συμμετοχή στην δοκιμή.

Τα αποτελέσματα αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη στο είδος της που θα αξιολογήσει τις δυνατότητες του εμβολίου να προκαλέσει ισχυρή ανοσολογική απάντηση, απέναντι σε δύο απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ταυτόχρονα», δήλωσε ο Dr. Gregory M. Glenn, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στην Novavax.
«Ο συνδυασμός αυτών των δύο εμβολίων, τα οποία έχουν επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με ευνοϊκά προφίλ ασφάλειας και ανεκτικότητας, μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και να επιτύχουν υψηλά επίπεδα προστασίας από τον COVID-19 και τη γρίπη με ένα μόνο σχήμα εμβολίων».

Προηγούμενα ευρήματα έδειξαν ότι ο συνδυασμός των εμβολίων θα μπορούσε να είναι μια «βιώσιμη στρατηγική ανοσοποίησης».
Οι προκλινικές δοκιμές του συνδυασμένου εμβολίου έδειξαν καλά αποτελέσματα, ανέφεραν οι επιστήμονες της Novavax σε μια μελέτη που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες.

Το NanoFlu, το εμβόλιο της γρίπης της εταιρείας, έχει μελετηθεί εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Οι έρευνες για το εμβόλιο COVID-19 ξεκίνησαν το 2020, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και το έπραξε στην Ινδία και τις Φιλιππίνες τον Αύγουστο 2021.
Η Novavax έλαβε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τη διοίκηση Trump για την ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19.
Μια δοκιμή φάσης 3 για το εμβόλιο Covid 19 έδειξε 100% προστασία από μέτριες και σοβαρές ασθένειες και συνολική αποτελεσματικότητα 90,4 %, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τον Ιούνιο 2021.

Το εμβόλιο ανήκει στην κατηγορία υπομονάδων, που σημαίνει ότι δεν περιέχει ζωντανά συστατικά του covid 19.
Αντίθετα, οι υπομονάδες περιέχουν συστατικά ή αντιγόνα του παθογόνου παράγοντα που πιστεύεται ότι ενεργοποιούν καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα δύο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες βασίζονται στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA.
Ο νέος τύπος εμβολίου επίσης δεν περιέχει τον ιό.
To αγγελιοφόρο RNA χρησιμοποιείται για να διδάξει στα κύτταρα πώς να φτιάχνουν μια πρωτεΐνη που ενεργοποιεί την ανοσοαπόκριση.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson, είναι ένα εμβόλιο με βάση τον αδενοϊό που χρησιμοποιεί έναν κοινό ιό σε συνδυασμό με ένα γονίδιο από την πρωτεΐνη ακμής του covid 19 για να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν το εμβόλιο Novavax COVID-19 λάβει τελικά άδεια, θα προσφέρει μια επιλογή σε άτομα «που δεν αισθάνονται άνετα με τη στρατηγική του γενετικού εμβολίου», δήλωσε ο Δρ Robert Malone, εφευρέτης του mRNA, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης