Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid free η Δανία – Η πρώτη στην ΕΕ - Αίρει μέτρα, επιστρέφει στην κανονικότητα

Covid free η Δανία – Η πρώτη στην ΕΕ - Αίρει μέτρα, επιστρέφει στην κανονικότητα
Το 73% των Δανών είναι πλήρως ανοσοποιημένο, όπως και το 96% όσων είναι άνω των 65 ετών
Σχετικά Άρθρα

Covid free είναι από σήμερα Παρασκευή 10/9 η Δανία, η οποία αίρει τα τελευταία περιοριστικά μέτρα και επιστρέφει στην κανονικότητα, αποτελώντας την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει καταφέρει αυτό το επίτευγμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως από σήμερα αίρεται και ο τελευταίος περιορισμός, δηλαδή να διαθέτει κάποιος υγειονομικό πάσο προκειμένου να μπορεί να μπει σε κλειστά νυχτερινά κέντρα, ενώ για αύριο Σάββατο 11/9 είναι προγραμματισμένη μια τεράστια συναυλία στην Κοπεγχάγη, στην οποία αναμένεται να δώσουν το παρών περίπου 50.000 άνθρωποι.
«Ο ιός θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί.
Θα βρίσκει αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Πλέον ιό δεν είναι απειλή για την κοινωνία, χάρη στα εμβόλια» επισημαίνει η Δανή επιδημιολόγος, Lone Simonsen.

Πλήρως εμβολιασμένο το 96% των άνω των 65 ετών

Το επίτευγμα αυτό της Δανίας, οι επιστήμονες το αποδίδουν στον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το 73% των 5,8 εκατομμυρίων Δανών είναι πλέον πλήρως ανοσοποιημένο, όπως και το 96% όσων είναι άνω των 65 ετών.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η υψηλή αυτή εμβολιαστική κάλυψη είναι αποτέλεσμα της συμμόρφωσης των πολιτών με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και τη στρατηγική που ακολούθησε κατά της covid.
Πλέον η Δανία μετρά καθημερινά περίπου 500 κρούσματα covid με τη κυβέρνηση να επισημαίνει πως η επιδημία είναι υπό έλεγχο.
Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός Υγείας της Δανίας Magnus Heunicke υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επαναφέρει μέτρα περιορισμού της επιδημίας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο ενώ επισημαίνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, θα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρό σεβασμό στα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης