Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στις ΗΠΑ – Η διδασκαλική ένωση Νέας Υόρκης κέρδισε δικαστική μάχη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ανατροπή στις ΗΠΑ – Η διδασκαλική ένωση Νέας Υόρκης κέρδισε δικαστική μάχη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Η Νέα Υόρκη σχεδίαζε να θέσει εκτός μισθοδοσίας εκπαιδευτικούς, προκαλώντας την οργή της Ηνωμένης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (UFT)
Σχετικά Άρθρα

Η μεγαλύτερη διδασκαλική ένωση της Νέας Υόρκης κέρδισε τη μάχη σε διαιτητικό δικαστήριο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού δασκάλων και άλλων εκπαιδευτικών, που πάσχουν από ορισμένες παθήσεις.
Με την απόφαση αυτή, δεν τίθενται σε αναστολή και δεν στερούνται των αποδοχών τους, εκπαιδευτικοί με ορισμένες παθήσεις που δεν εμβολιάζονται.
Σε άλλους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να τους χορηγηθεί άδεια άνευ αποδοχών που θα περιλαμβάνει την υγειονομική περίθαλψη ή σε διαφορετική περίπτωση να τους χορηγηθεί ένα πακέτο αποχώρησης.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν τον Αύγουστο 2021, πως και οι 148.000 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να υποβληθούν σε εμβόλιο, με περιορισμένες εξαιρέσεις.
Η Νέα Υόρκη σχεδίαζε να θέσει εκτός μισθοδοσίας εκπαιδευτικούς, προκαλώντας την οργή της Ηνωμένης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (UFT), της μεγαλύτερης ένωσης της πόλης.

Οργή εκπαιδευτικών

Η αντίδραση αυτή των εκπαιδευτικών κατέληξε στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, αφού ακόμη και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio φάνηκε να μεταβάλλει δημόσια τη στάση του σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (8/9/2021).
Ο De Blasio είπε ότι αναμένονται λίγες περιπτώσεις χορήγησης ιατρικών ή θρησκευτικών εξαιρέσεων.
«Αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να εργάζονται για εμάς με κάποια ιδιότητα, σε κάποια θέση.
Πρέπει να το δουλέψουμε », πρόσθεσε, αναφερόμενος στην απόφαση.
Ο επικεφαλής της ένωσης των εκπαιδευτικών Michael Mulgrew, τόνισε πως η πίεση είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή.
«Μετά από το αίτημά μας για ανεξάρτητη διαιτησία, η πόλη υπαναχώρησε από την αρχική της θέση ότι όλο το μη εμβολιασμένο προσωπικό θα τεθεί εκτός μισθοδοσίας και θα προσφέρει εργασία εκτός τάξης για όσους έχουν πιστοποιημένες ιατρικές ή άλλες καταστάσεις», ανέφερε σε δήλωσή του μετά την απόφαση.

Παραμένουν μισθοδοτούμενοι

Εκπαιδευτικοί με τεκμηριωμένη «αντένδειξη», όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), για τα εμβόλια είναι πλέον σε θέση να αρνηθούν τη συμμόρφωση με την εντολή και να εργαστούν εκτός της τάξης.
Προσωρινές εξαιρέσεις θα χορηγηθούν επίσης εάν ένα άτομο έχει λάβει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα εντός των προηγούμενων 90 ημερών, έχει λάβει θεραπεία για καταστάσεις όπως ορίζονται από το CDC ή έχει υποστεί φλεγμονή της καρδιάς, κατάσταση που παρατηρείται σε ορισμένα άτομα μετά τη λήψη εμβολίου.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τίθεται σε ισχύ στις 27 Σεπτεμβρίου.
Πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών της πόλης έχουν ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με την UFT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης