Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Αγορά επιπλέον 1 εκατ. δόσεων εμβολίου της Moderna από την ΕΕ – Δηλώσεις Morrison

Αυστραλία: Αγορά επιπλέον 1 εκατ. δόσεων εμβολίου της Moderna από την ΕΕ – Δηλώσεις Morrison
O Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison ανέφερε ότι το ένα εκατομμύριο δόσεις θα έχει φτάσει στη χώρα αργότερα αυτήν την εβδομάδα

Επιπλέον 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 από την Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε η Αυστραλία, με στόχο να επιταχύνει το πρόγραμμά της εμβολιασμού και να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία.
Στο μεταξύ, σε ισχύ θα παραμείνουν τα lockdown που έχει επιβάλλει στις δύο πολυπληθέστερες πόλεις της, το Σίδνεϊ και την Μελβούρνη, μέχρι το 70% του πληθυσμού της χώρας των σχεδόν 26 εκατομμυρίων κατοίκων να εμβολιαστεί πλήρως, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.
«Σήμερα έχουμε καλές ειδήσεις. Μια μεγάλη δόση ελπίδας για το πρόγραμμά μας εμβολιασμού», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison, σημειώνοντας ότι το ένα εκατομμύριο δόσεις θα έχει φτάσει στη χώρα αργότερα αυτήν την εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία έχει παραγγείλει 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 από την Moderna.

Η εικόνα της πανδημίας

Η Αυστραλία αγωνίζεται να «φρενάρει» ξέσπασμα του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να φτάνουν τα 2.000 για πρώτη φορά το Σάββατο 11/9.
Συνολικά η Αυστραλία έχει καταγράψει 73.610 κρούσματα από τότε που ξέσπασε η πανδημία και 1.091 θανάτους.
Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε 1.262 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης το προηγούμενο 24ωρο, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τα 1.599 που είχαν καταγραφεί μια μέρα νωρίτερα.
Η Βικτόρια κατέγραψε 392 νέα κρούσματα το περασμένο 24ωρο, ελαφρώς λιγότερα από τα 450 που είχε καταγράψει μια μέρα νωρίτερα.
Το Κουίνσλαντ, η τρίτη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, γνωστοποίησε ότι δεν χρειάζεται να δώσει εντολή για lockdown διότι δεν διαγνώσθηκε κανένα κρούσμα σε αυτήν το τελευταίο 24ωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης