Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Αγόρασε επιπλέον 500 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Pfizer - Εμβολιασμένο μόλις το ένα τρίτο των κατοίκων

Νέα Ζηλανδία: Αγόρασε επιπλέον 500 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Pfizer - Εμβολιασμένο μόλις το ένα τρίτο των κατοίκων
Περίπου το ένα τρίτο των 5,1 εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τον αριθμό αυτόν να δείχνει έναν από τους βραδύτερους ρυθμούς εμβολιασμού μεταξύ των πλούσιων χωρών του ΟΟΣΑ
Σχετικά Άρθρα

Η Νέα Ζηλανδία αγόρασε 500.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 από τη Δανία, δήλωσε σήμερα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Jashinda Ardern καθώς η χώρα της αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην μεγαλύτερη πόλη της, το Όκλαντ.
Η Νέα Ζηλανδία, η οποία ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 20 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στο Όκλαντ, γνωστοποίησε ότι τα εμβόλια θα φτάσουν εντός ημερών.
Το πιο πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας αριθμεί τώρα συνολικά 599 κρούσματα στη χώρα από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στα τέλη Αυγούστου.
"Τώρα υπάρχουν περισσότερα από αρκετά εμβόλια στη χώρα ώστε ο εμβολιασμός να γίνεται με τους υψηλότερους ρυθμούς παγκοσμίως, τους οποίους φτάσαμε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και ενθαρρύνω θερμά κάθε Νεοζηλανδό που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί να το κάνει το ταχύτερο δυνατό", σημειώνει η Ardern σε ηλεκτρονικό μήνυμά της.
Η Νέα Ζηλανδία, η οποία ως τον περασμένο μήνα είχε αναχαιτίσει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία του νέου κορωνοϊού, αγωνίζεται τώρα να θέσει υπό έλεγχο το πρόσφατο ξέσπασμα που αντιμετωπίζει παρά το λοκντάουν διάρκειας εβδομάδων που έχει επιβάλλει στο Όκλαντ.
Περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε κατάσταση λοκντάουν στο αυστηρότερο επίπεδο, αλλά οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει στην υπόλοιπη χώρα.
Περίπου το ένα τρίτο των 5,1 εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τον αριθμό αυτόν να δείχνει έναν από τους βραδύτερους ρυθμούς εμβολιασμού μεταξύ των πλούσιων χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης