Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουγγαρία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συνάντηση με Orban στη Βουδαπέστη

Στην Ουγγαρία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συνάντηση με Orban στη Βουδαπέστη
Στο αεροδρόμιο τον Πάπα υποδέχθηκε ο Ούγγρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Zsolt Semjén, ο καρδινάλιος Péter Erdő , καθώς και Ούγγροι επίσκοποι

Στην Ουγγαρία βρίσκεται ο 84χρονος Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα παραμείνει για 7 ώρες στη Βουδαπέστη Ο Πάπας Φραγκίσκος θα χοροστατήσει σε λειτουργία με την οποία θα ολοκληρωθεί διεθνής ρωμαιοκαθολική σύνοδος, προτού αναχωρήσει για την Σλοβακία, όπου θα επισκεφθεί 4 πόλεις προτού αναχωρήσει από εκεί την Τετάρτη 15/9.

Η υποδοχή

Στο αεροδρόμιο τον Πάπα υποδέχθηκε ο Ούγγρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Zsolt Semjén, ο καρδινάλιος Péter Erdő , καθώς και Ούγγροι επίσκοποι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ουγγρική δημόσια τηλεόραση.
Ο Πάπας χαμογελαστός χαιρέτισε τα παιδιά που είχαν πάει εκεί για να του ευχηθούν προτού μπει σε αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στο κέντρο της Βουδαπέστης.
«Ξαναρχίζουμε τα ταξίδια και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε να φέρουμε το μήνυμά μας και τις ευχές μας στους ανθρώπους», δήλωσε ο Πάπας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Βουδαπέστη, αναφερόμενος στην πανδημία της COVID-19.

Οι συναντήσεις

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Βατικανού, ο Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Orban και τον πρόεδρο Janos Ader , όπως και με επισκόπους και εκπροσώπους κάποιων εβραϊκών κοινοτήτων , προτού χοροστατήσει σε λειτουργία, με την οποία θα ολοκληρωθεί εκκλησιαστική σύνοδος που άρχισε την περασμένη Κυριακή.
Πάντως,η σύντομη παραμονή του στην Βουδαπέστη, ώθησε διπλωμάτες και καθολικά μέσα ενημέρωσης να υπαινιχθούν ότι ο Ποντίφικας, στο πρώτο του ταξίδι μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιούλιο, δίνει προτεραιότητα στην Σλοβακία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης