Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρομοκράτες Taliban σοκάρουν τη Δύση: Επιτρέπουν υπό όρους την εκπαίδευση γυναικών, αλλά γλεντούν... τους αποκεφαλισμούς!

Οι τρομοκράτες Taliban σοκάρουν τη Δύση: Επιτρέπουν υπό όρους την εκπαίδευση γυναικών, αλλά γλεντούν... τους αποκεφαλισμούς!
Γυναίκες θα διδάσκουν γυναίκες και όταν παραστεί ανάγκη, αν δεν υπάρχουν γυναίκες σε κάποια ειδικότητα, άνδρες ηλικιωμένοι θα διδάσκουν τις φοιτήτριες οι οποίες θα φορούν πάντα χιτζάμπ - Ο αποκεφαλισμός στρατιώτη και το γλέντι με το κομμένο κεφάλι!
Οι γυναίκες θα επιτρέπεται να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της χώρας καθώς το Αφγανιστάν επιδιώκει την ανασυγκρότησή του έπειτα από δεκαετίες πολέμου, αλλά θα είναι υποχρεωτικά ο διαχωρισμός με βάση το φύλο και η τήρηση των ισλαμικών κανόνων ενδυμασίας, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου ο νέος υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.
Ο υπουργός Abdul Baqi Haqqani είπε ότι η νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν, η οποία ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα, θα "ξεκινήσει την ανασυγκρότηση της χώρας πάνω σε ό,τι υπάρχει σήμερα" και ότι δεν επιθυμεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο στην εποχή προ εικοσαετίας που το κίνημα βρισκόταν και πάλι στην εξουσία.
Ο ίδιος είπε ότι οι φοιτήτριες θα διδάσκονται από γυναίκες καθηγήτριες, όπου αυτό είναι δυνατό, και ότι οι τάξεις θα είναι ξεχωριστές με βάση την ερμηνεία του ισλαμικού νόμου της σαρία που δίνει το κίνημα.
"Χάρη στον Θεό έχουμε έναν μεγάλο αριθμό καθηγητριών.
Δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα με αυτό.

Θα διδάσκουν γυναίκες και όταν παραστεί ανάγκη, άνδρες ηλικιωμένοι θα διδάσκουν τις φοιτήτριες που θα φορούν χιτζάμπ

Θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να βρεθούν και να διδάξουν γυναίκες καθηγήτριες τις φοιτήτριες", είπε ο υπουργός των Ταλιμπάν σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.
Το ζήτημα της εκπαίδευσης των γυναικών έχει γίνει ένα από τα κεντρικά ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι Ταλιμπάν καθώς επιχειρούν να πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι έχουν αλλάξει μετά την σκληρή φονταμεταλιστική κυριαρχία που είχαν επιβάλει την δεκαετία του 1990 όταν απαγορευόταν στις γυναίκες να σπουδάζουν ή να εργάζονται εκτός του σπιτιού.
Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν έχουν ανακοινώσει ότι οι γυναίκες θα μπορούν να σπουδάζουν και να εργάζονται με βάση τον νόμο της σαρία και τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, αλλά ότι θα εφαρμόζονται αυστηροί ενδυματολογικοί κανόνες.
Ο Haqqani είπε ότι θα καταστεί υποχρεωτική για όλες τις φοιτήτριες η χιτζάμπ, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό αφορά την ισλαμική μαντίλα που καλύπτει το κεφάλι ή την μαντίλα που καλύπτει και το πρόσωπο.
Ο ίδιος είπε ότι σε περιπτώσεις που δεν θα είναι διαθέσιμες καθηγήτριες θα λαμβάνονται ειδικά μέτρα για να διασφαλίζουν ότι θα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των γυναικών και ανδρών φοιτητών.
"Όταν θα υπάρχει πραγματική ανάγκη, θα μπορούν και άνδρες να διδάσκουν γυναίκες αλλά σύμφωνα με τη σαρία οι γυναίκες θα φοράνε την μαντίλα", διευκρίνισε.
Όπου απαιτείται, οι τάξεις θα διαχωρίζονται με κουρτίνα ώστε να είναι από την μια πλευρά οι γυναίκες και από την άλλη οι άνδρες φοιτητές και η διδασκαλία θα μπορεί να γίνεται και online ή με κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα.
Αίθουσες διδασκαλίας χωρισμένες με κουρτίνες ήδη έχουν εμφανιστεί σε πολλά μέρη της χώρας μετά την κατάρρευση της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης και την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα.
Ο Haqqani είπε στους δημοσιογράφους ότι ο διαχωρισμός με βάση το φύλο θα επιβληθεί σε όλο το Αφγανιστάν και ότι όλα τα μαθήματα που διδάσκονται στα κολλέγια θα επανεξεταστούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο αποκεφαλισμός στρατιώτη και το γλέντι με το κομμένο κεφάλι!

Συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασαν σε chat θερμοκέφαλοι Ταλιμπάν και έκανε το γύρο του διαδικτύου παρουσιάζει στα 30 δευτερόλεπτα που διαρκεί, πως συνεχίζουν απτόητοι τις φρικαλεότητες: αποκεφαλίζουν Αφγανό στρατιώτη και αμέσως μετά τραγουδούν χαρούμενοι και χορεύουν κραδαίνοντας το κομμένο κεφάλι του θύματος στο χέρι από τα μαλλιά!
Έξι άνδρες κρατάνε αυτόματα, ενώ ένας άλλος κραδαίνει δύο ματωμένα μαχαίρια, τα οποία σηκώνει στον αέρα και όλοι μαζί τραγουδούν “Μουτζαχεντίν”, ένας αραβικός όρος που παραπέμπει σε μουσουλμάνους που διεξάγουν ιερό πόλεμο για τη θρησκεία ή για τη μουσουλμανική κοινότητα.
Στη συνέχεια εγκωμιάζουν με ιαχές τον ανώτατο ηγέτη των Ταλιμπάν, Heibatullah Akhuzanda.
Το ανατριαχιαστικό βίντεο που βρίσκεται στη διάθεση του Washington Examiner, λέγεται ότι διανεμήθηκε σε ιδιωτικό χώρο συζήτησης των Ταλιμπάν, αλλά δεν είναι σαφές πότε μαγνητοσκοπήθηκε αυτή η εκτέλεση της οποίας το θύμα  φέρεται να ήταν Αφγανός στρατιώτης λόγω του σκούρου πράσινου χρώματος της στολής του.
Το νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα μέρες αφότου οι μαχητές των Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον Rohoullah Azizi Shalleh, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, και αδελφό του Amroullah Shalleh, ο οποίος στη συνέχεια ενώθηκε με τους ηγέτες των ατνιστασιακών δυνάμεων στην κοιλάδα Παντζίρ.
Την πληροφορία αυτή μετέφερε ο ανιψιός του.
 «Εκτέλεσαν τον θείο μου», ανέφερε ο Ebadullah Shalleh σε μήνυμα που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters.
«Τον σκότωσαν χθες και δεν μας αφήνουν να τον θάψουμε.
Έλεγαν συνέχεια ότι το πτώμα του πρέπει να σαπίσει», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης