Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής, Πεκίνο: Ο Μανδαρίνος-Αϊνστάιν και τα ρομπότ - χειρούργος, νοσοκόμος, φύλακας, πιανίστας, μεταξύ των 500 καλύτερων

Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής, Πεκίνο: Ο Μανδαρίνος-Αϊνστάιν και τα ρομπότ - χειρούργος, νοσοκόμος, φύλακας, πιανίστας, μεταξύ των 500 καλύτερων
Περισσότερα απο 500 ρομπότ παίρνουν μέρος στο μεγαλύτερο συνέδριο ρομποτικής του Πεκίνου

To Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής στο Πεκίνο ξεκίνησε και δίνουν το παρόν περισσότερο από 500 ρομπότ!
Μία νοσοκόμα ρομπότ, ένα ρομπότ που παίζει Σοπέν και Μπαχ στο πιάνο, ένας Κινεζόφωνος Άλμπερτ Αϊνστάιν, είναι κάποια από τα θαύματα της τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάζουν πάνω από 110 εταιρίες που εκθέτουν τις καλύτερες και εξυπνότερες δημιουργίες τους στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Etrong στο Πεκίνο.
1_111.JPG
Στο βιομηχανικό πάρκο του E-Town της περιοχής Daxing της πόλης μπορεί να θαυμάσει κανείς από ένα πιστό σκυλί-φύλακα, ρομπότ που απολυμαίνουν το χώρο, ρομπότ βιομηχανικών γραμμών συναρμολόγησης έως των ανθρωποειδή ρομπότ ικανά να εκτελέσουν περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις.
2_102.JPG
Ωστόσο, τη πρώτη μέρα, την παράσταση στην τεχνολογική Μέκκα της περιοχής Ντασίνγκ έκλεψε ο Κινεζόφωνος «Albert Einstein» ένα από τα πιο ευφυή ανδροειδή που αναπτύχθηκαν ποτέ και επικοινωνεί άπταιστα στα Μανδαρινικά.
4_48.jpg
Επίσης, το ευφυές σκυλί το οποίο κατασκευάστηκε από την DeepRobotics και είναι εξοπλισμένο με κάμερες υψηλής ποιότητας και αισθητήρες ραντάρ που, μπορεί να ανιχνεύει το χώρο σε πραγματικό χρόνο, να είναι ευέλικτο και σταθερό ώστε να αναεβαίνει σκάλες ή να πηδάει, ενώ, «το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε ορισμένες εργασίες και σε περίπλοκες ή επικίνδυνες καταστάσεις» σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της εταιρείας.
3_71.JPG
Το ρομπότ νοσηλείας, - ένα μηχανοποιημένο αναπηρικό αμαξίδιο που μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε μπανιέρα ή τουαλέτα και μετά στο κρεβάτι, μόνο του.
«Δουλειές που οι περισσότεροι νέοι σήμερα δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν» σύμφωνα με τον εφευρέτη του.
«Επομένως, υπάρχει ένα τεράστιο κενό στους εργαζόμενους που μπορούν να φροντίσουν ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία και αυτό το χάσμα έχει φέρει μεγάλα προβλήματα στη χώρα και την κοινωνία».
6_17.jpg
Άρα, άκρως απαραίτητο σε μια χώρα με πολλούς ηλικιωμένους, όπως η Κίνα.
Ένα άλλο ανθρωποειδές ρομπότ με ύψος 1,45 μέτρα και βάρος 77 κιλά μπορεί να παίζει πιάνο και σκάκι, να γράφει, να σχεδιάζει εικόνες, να προσφέρει μασάζ, να εκτελέσει δουλειές όπως να βάζει σκούπα ή να χειρίζεται καφετιέρες και να ανοίγει το ψυγείο.
7_10.jpg
Άλλα ανθρωποειδή έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν γνώσεις και να βοηθούν στην εκπαίδευση, αφού είναι ικανά να απαντήσουν σχεδόν σε κάθε ερώτηση που τίθεται από έναν συνηθισμένο άνθρωπο - καθιστώντας τα ιδανικά για μουσεία, τουριστικά αξιοθέατα, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή αεροδρόμια.
9_6.jpg
Οι τελευταίες εξελίξεις στην παράδοση δεμάτων ήταν επίσης εκεί, με ένα ρομπότ σχεδιασμένο να μεταφέρει πακέτα στο κατώφλι ενός πελάτη και να τα απελευθερώνει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.
10_5.jpg
Τέτοια ρομπότ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην περιοχή Chaoyang του Πεκίνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid, καθώς μειώνουν την επαφή από άνθρωπο σε άνθρωπο άρα και τον κίνδυνο μετάδοσης.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομπότ 2021 θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
11_9.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης