Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Στην Καμπούλ ο ΥΠΕΞ του Κατάρ – Η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου

Αφγανιστάν: Στην Καμπούλ ο ΥΠΕΞ του Κατάρ – Η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου
Το Κατάρ θεωρείται μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στους Ταλιμπάν
Σχετικά Άρθρα

Eπίσκεψη στην Καμπούλ πραγματοποιεί o υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.
Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο ξένης χώρας που επισκέπτεται το Αφγανιστάν μετά την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης από το ισλαμιστικό κίνημα, στα μέσα Αυγούστου.

Συνομιλίες

Ο Mohammed bin Abdulrahman Al Thani που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του εμιράτου και εκ των βασικών μεσολαβητών για την επίλυση της αφγανικής κρίσης, συναντήθηκε με πολλά στελέχη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του κινήματος στο Twitter.
Είχε επίσης συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο του Αφγανιστάν Hamid Karzai, όπως δείχνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ρόλος του Κατάρ

Το Κατάρ θεωρείται μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στους Ταλιμπάν, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μαζική εκκένωση πολιτών των ΗΠΑ καθώς και άλλων υπηκόων δυτικών χωρών όπως και Αφγανούς που βοήθησαν τις δυτικές χώρες, τον περασμένο μήνα.
Σημειώνεται ότι καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι στιγμής επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν.
να σημειωθεί ότι μόνο τρεις (Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) είχαν αναγνωρίσει την εξουσία τους κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τους ακραίους ισλαμιστές, μεταξύ 1996-2001.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης