Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτεύχθηκε συμφωνία για την επιτήρηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

Επιτεύχθηκε συμφωνία για την επιτήρηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν
Oι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό παρακολούθησης των διαφόρων πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
Σχετικά Άρθρα

H Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κατέληξε σε συμφωνία με το Ιράν, όσον αφορά την επιτήρηση του πυρηνικού προγράμματός του, ανακοίνωσε απόψε (12/9/2021) από τη Βιέννη ο γενικός γραμματέας της, Rafael Grossi.
Κατά την επιστροφή του από το ταξίδι του στην Τεχεράνη, κατά την οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία αυτή, ο Grossi είπε στους δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Βιέννης, ότι η συμφωνία «δίνει χρόνο στη διπλωματία (...) ούτως ώστε να βρεθούν ευρύτερες λύσεις», αναφερόμενος στις συνομιλίες για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων.
«Σε μερικές ημέρες, πολύ σύντομα» οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό παρακολούθησης των διαφόρων πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και να βεβαιωθούν ότι λειτουργεί σωστά, πρόσθεσε.
Ο Grossi είπε επίσης ότι έλαβε μια «εγκάρδια πρόσκληση» να επιστρέψει σύντομα στο Ιράν για να συζητήσει τα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα, δηλαδή τα σωματίδια ουρανίου που εντοπίστηκαν σε ορισμένες τοποθεσίες.
Πρόσθεσε όμως ότι «ίσως να χρειαστεί χρόνος» για τις συνομιλίες αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης