Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απειλή η εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα – Αντιδράσεις από Ιαπωνία

ΗΠΑ: Απειλή η εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα – Αντιδράσεις από Ιαπωνία
Η Β. Κορέα προχώρησε το Σαββατοκύριακο στην εκτόξευση πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς
Σχετικά Άρθρα

Αντιδράσεις προκαλεί η εκτόξευση πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, στην οποία προχώρησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Βόρεια Κορέα.
Οι ΗΠΑ έκαναν λόγο για απειλή για τις γειτονικές χώρες
«Αυτή η δραστηριότητα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που θέτει στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.
Όπως μετέδωσε το το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε επιτυχημένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 1.500 χλμ πριν πλήξουν τους στόχους τους και έπεσαν σε χωρικά ύδατα της χώρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή.

Ανησυχία Ιαπωνίας

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας «ανησυχεί» για τις αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας.
Όπως είπε, η Ιαπωνία θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, προκειμένου να παρακολουθεί την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης