Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα 2,711 τρισ. δολ. έφτασε το έλλειμμα μέχρι στιγμής το 2021 - Δεν φτάνουν τα έσοδα

ΗΠΑ: Στα 2,711 τρισ. δολ. έφτασε το έλλειμμα μέχρι στιγμής το 2021 - Δεν φτάνουν τα έσοδα
Το έλλειμμα είναι αποτέλεσμα της αύξησης των δαπανών κατά 3,7%

Για ακόμη έναν μήνα η κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπάνησε 171 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία, όμως, δεν διαθέτει.
Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε την τελευταία του Μηνιαία Δημοσιονομική Κατάσταση, η οποία έδειξε ότι τον Αύγουστο το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν μετεβλήθη ιδιαίτερα, στα 170,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι κατιτί καλύτερο από την εκτίμηση των 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μειωμένο σε σύγκριση με τα 200,1 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Το έλλειμμα είναι αποτέλεσμα της αύξησης των δαπανών κατά 3,7%, στα 439 δισεκατομμύρια δολάρια, από 423,2 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο..., οι οποίες αντισταθμίστηκαν από τα έσοδα, τα οποία έφτασαν στα 268,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με μόλις 223,2 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Παρά τη βελτίωση των εισπράξεων, οι δαπάνες ήταν πάνω από 60% σε σχέση με τα έσοδα τον Αύγουστο, μια τάση την οποία δεν βλέπουμε να αλλάζει σύντομα.
Σε ετήσια βάση, το έλλειμμα έφτασε τα 2,711 τρισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.
Και η κυβέρνηση θέλει να περάσει πακέτο μέτρο 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
... Ένα είναι σίγουρο: οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν μόνο με τη φορολογία, η οποία καλύπτει μόλις το 50% του συνολικού ελλείμματος του προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης