Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαρση κρουσμάτων covid στην Κίνα – Lockdown και περιορισμοί στις μετακινήσεις

Έξαρση  κρουσμάτων covid στην Κίνα – Lockdown και περιορισμοί στις μετακινήσεις
Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στη νοτιοανατολική Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Έξαρση με διπλασιασμό κρουσμάτων covid καταγράφει η Κίνα, η οποία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού προχωρά στη λήψη μέτρων, όπως η επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 59 νέα εγχώρια κρούσματα, από 22 που ήταν το προηγούμενο 24ωρο.
Τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν καταγραφεί 102 εγχώρια κρούσματα στην επαρχία της Fujian, η οποία συνορεύει με την επαρχία Zhejiang στα βόρεια και με την επαρχία Guangdong στα νότια.
Η έξαρση αυτή των κρουσμάτων καταγράφεται λίγες ημέρες πριν από την εβδομάδα της Εθνικής Ημέρας, η οποία αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και συνιστά την πιο σημαντική τουριστική περίοδο για την Κίνα.
Υπενθυμίζεται πως η τελευταία μεγάλη έξαρση μολύνσεων στην Κίνα είχε καταγραφεί στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όταν και είχε επιβληθεί σειρά μέτρων, όπως περιορισμοί στις μετακινήσεις που αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Το ξέσπασμα και τα lockdown

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Κίνας, το ξέσπασμα στην επαρχία Fujian άρχισε στην πόλη Putian με το πρώτο κρούσμα να αναφέρεται στις 10 Σεπτεμβρίου.
Τα πρώτα δείγματα έδειξαν πως οι μολύνσεις αφορούσαν την παράλλαξη Delta.
Έκτοτε ο ιός εξαπλώθηκε στην παραλιακή πόλη Xiamen με 32 κρούσματα στις 13/9 έναντι ενός που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Όπως και στην Putian έτσι και στην Xiamen επιβλήθηκε lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές των πόλεων ενώ διεκόπησαν τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ενώ έκλεισαν σινεμά, γυμναστήρια και μπαρ.
Επιπλέον, ζητήθηκε από τους πολίτες να μην φύγουν από τις πόλεις, εκτός και αν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος.
Πάντως και στις δύο πόλεις αναμένεται να επιβληθούν ακόμα πιο αυστηροί περιορισμοί και συγκεκριμένα, lockdown όπως αυτά που είχαν ληφθεί στην Κίνα στις αρχές του 2020.
Παρά την έξαρση κρουσμάτων, ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αμετάβλητος εδώ και μήνες.
Συγκεκριμένα, και βάσει των επίσημων στοιχείων, στην Κίνα έχουν καταγραφεί 95.340 κρούσματα και 4.636 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης