Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Το σχέδιο για τις ενισχυτικές δόσεις κατά της covid αποκαλύπτει ο Johnson

Μ. Βρετανία: Το σχέδιο για τις ενισχυτικές δόσεις κατά της covid αποκαλύπτει ο Johnson
Η κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκαταλείψει τα σχέδια για πιστοποιητικά εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα
Το σχέδιο του για τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της covid αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα 14/9 ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, τη στιγμή που η κυβέρνηση του φαίνεται να εγκαταλείπει την ιδέα των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Συγκεκριμένα, ο Johnson αναμένεται να ανακοινώσει πως ενισχυτικές δόσεις θα δοθούν στις πιο ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στους ηλικιωμένους, ότι δεν θα προβλέπεται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε club καθώς και ότι το lockdown θα είναι η έσχατη λύση για να αντιμετωπιστεί τυχόν έξαρση της πανδημίας.
«Η πανδημία απέχει από το να τελειώσει, αλλά χάρη στο εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμά μας, τις νέες θεραπείες και τα διαγνωστικά τεστ μπορούμε να ζήσουμε με τον κορονοϊό, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στις ελευθερίες μας.
Σήμερα θα καθορίσω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το φθινόπωρο και το χειμώνα που ο κορωνοϊός έχει ένα φυσικό πλεονέκτημα, ώστε να προστατεύσουμε όσα κερδίσαμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Johnson.
Σημειώνεται πως η Κοινή Επιτροπή της Βρετανίας για τον Εμβολιασμό και την Ανοσία (JCVI) έχει δώσει προσωρινές συμβουλές ότι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για το οποιαδήποτε πρόγραμμα ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης και ότι αυτό θα μπορούσε να αρχίσει το μήνα που διανύουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης