Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Salvini επιτίθεται στην κυβέρνηση που... στηρίζει, με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις

Ο Salvini επιτίθεται στην κυβέρνηση που... στηρίζει, με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις Lega και Frattelli di Italia συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστά 40%
Σχετικά Άρθρα
To μαχαίρωμα πέντε ατόμων - ανάμεσά τους ένα εξάχρονο παιδί - στην παραλιακή ιταλική πόλη Ρίμινι από έναν Σομαλό αιτούντα άσυλο, αποτελεί το τελευταίο σημείο διαμάχης στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού υπο τον Mario Draghi στην Ιταλία. 
Οι αυξανόμενες εντάσεις έρχονται εν μέσω της αύξησης των δημοσκοπικών ποσοστών, τόσο για το κόμμα Lega του Matteo Salvini όσο και για το κόμμα της Giorgia Meloni, Frattelli di Italia, όπως μεταδίδει το Euractiv.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστά 40%.

Επίθεση Salvini στην υπουργό Εσωτερικών

Μιλώντας σε συγκέντρωση ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών το φθινόπωρο, ο Salvini επιτέθηκε στην τωρινή υπουργό Εσωτερικών Luciana Lamorgese.
Αναφερόμενος στο περιστατικό στο Ρίμινι, ο Salvini τόνισε ότι «η Lamorgese πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα [της μετανάστευσης] ή κάποιος άλλος να πάρει τη θέση της».
Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera, η Lamorgese είχε αναφερθεί στις συχνές επιθέσεις που δέχεται εδώ και εβδομάδες από τη Lega.
«Όταν οι επιθέσεις προέρχονται από ανθρώπους που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και γίνονται προσωπικές και συνεχείς, καταλήγουν να βλάπτουν την εικόνα της κυβέρνησης», είπε.
Ομοίως, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Nicola Molteni, επίσης μέλος της Lega, σχολίασε ότι το περιστατικό στο Ρίμινι δείχνει πώς η ανεξέλεγκτη μετανάστευση γεννά εγκλήματα, τονίζοντας ότι 41.000 παράτυποι μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στις ιταλικές ακτές το 2021.

Η κόντρα με τον Draghi

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lamorgese γίνεται σημείο διαμάχης μεταξύ Salvini και Draghi.
Τον Αύγουστο, ο Draghi υπερασπίστηκε τη Lamorgese, η οποία αντικατέστησε τον Salvini στο υπουργείο Εσωτερικών τον Σεπτέμβριο του 2019.
Εκείνη την εποχή, ο Draghi δήλωσε ότι ο Lamorgese έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε για τον χειρισμό της εισροής μεταναστών, αφού η χώρα γνώρισε μια έξαρση παράτυπων αφίξεων το καλοκαίρι Είναι πολύ απίθανο η υποστήριξη του πρωθυπουργού να υποχωρήσει μετά την υπόθεση του Ρίμινι.
Απαντώντας στις επικρίσεις, η Lamorgese επεσήμανε την πολυπλοκότητα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, λέγοντας ότι περιλαμβάνει «κατανόηση του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κατευθυντήριων γραμμών της ιταλικής εξωτερικής πολιτικής, των σχέσεων με τους εταίρους της ΕΕ και των στρατηγικών επιλογών που είναι σε θέση να κάνουν η ΕΕ και η Ιταλία συγκεκριμένα στη Βόρεια Αφρική, στο Σαχέλ, το Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια».
Η επίθεση στο Ρίμινι, πρόσθεσε, «θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης