Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικός ο Guterres (ΟΗΕ) στο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν μπορώ να το ζητήσω

Αρνητικός ο Guterres (ΟΗΕ) στο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν μπορώ να το ζητήσω
Προβληματισμός ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν μπορεί να ζητήσει από τους παγκόσμιους ηγέτες να του προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, τη στιγμή που αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν πως τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να απαιτούνται προκειμένου να μπορεί να εισέλθει κανείς στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.
Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ανέφεραν στα Ηνωμένα Έθνη ότι σύμφωνα με τους κανόνες της πόλης, οι άνθρωποι «που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ για να εισέλθουν στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικά εμβολιασμού για να έχουν πρόσβαση στην αίθουσα».

Διαφωνεί ο Guterres

«Εμείς, ως Γενική Γραμματεία, δεν μπορούμε να πούμε σε έναν αρχηγό κράτους ότι εάν δεν είναι εμβολιασμένος δεν μπορεί να εισέλθει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών» είπε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Η έκταση και τα κτίρια της έδρας του ΟΗΕ στο Μανχάταν αποτελούν διεθνές έδαφος και δεν υπόκεινται στους νόμους των ΗΠΑ. Ωστόσο, αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν πρωτύτερα δεσμευτεί ότι θα τηρήσουν τις τοπικές και εθνικές οδηγίες σε ό,τι αφορά την πανδημία.
«Συζητήσαμε με τον δήμο διαφορετικούς τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι ο μέγιστος αριθμός θα είναι εμβολιασμένοι και το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης έθεσε στη διάθεσή μας δυνατότητες εμβολιασμού.
Έτσι, οι άνθρωποι που θα έρθουν θα μπορούν να εμβολιαστούν» είπε ο Guterres, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συζητήσεις σχετικά με το πόσοι διπλωμάτες που θα ταξιδέψουν για να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση ενδέχεται να είναι ανοσοποιημένοι, απεικονίζει «πόσο δραματική είναι σήμερα η ανισότητα αναφορικά με τους εμβολιασμούς».
Ωστόσο, τόνισε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των αντιπροσωπειών που θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη θα είναι εμβολιασμένοι

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης