Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί προκάλεσε αντιδράσεις το δώρο που προσέφερε ο Orban στον Πάπα Φραγκίσκο

Γιατί προκάλεσε αντιδράσεις το δώρο που προσέφερε ο Orban στον Πάπα Φραγκίσκο
Δώρο...αμφισβήτησης από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας
Σχετικά Άρθρα

O Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να μην αφήσει τον χριστιανισμό να «χαθεί» καθώς του προσέφερε ένα δώρο με το οποίο αμφισβήτησε τις θέσεις του ανώτατου ποντίφικα αμφισβήτησε για το μεταναστευτικό.
«Στη συνάντηση της Κυριακής (12/9), σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Orban προσέφερε στον Πάπα ένα προκλητικό δώρο:
Αντίγραφο μιας επιστολής ενός Ούγγρου βασιλιά του 13ου αιώνα στον τότε Πάπα Ιννοκέντιο IV, με την οποία ζητούσε τη βοήθεια της Ρώμης για να νικήσει μια επίθεση ξένων εισβολέων- μια προφανή αναφορά στους μετανάστες του 21ου αιώνα », αναφέρει το CBS News.
Ο Balazs Orban, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ περιέγραψε την ιστορική σημασία της επιστολής στο Twitter.
«Ο πρωθυπουργός Orban συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και παρουσίασε μια επιστολή που έγραψε ο βασιλιάς Bela ο IV για τον Πάπα Ιννοκέντιο Δ ' το 1250.
Ο βασιλιάς προειδοποίησε για την επικείμενη απειλή της εισβολής των Τατάρων και ζήτησε την ενότητα της Ευρώπης.
Τον αγνόησαν, 35 χρόνια αργότερα η Ουγγαρία απέτρεψε την αιματοχυσία από τους Τατάρους».

balasz.JPG
Διάσταση απόψεων

Ωστόσο, ο πάπας Φραγκίσκος είναι απίθανο να αλλάξει γνώμη και αυτό τονίστηκε όταν είπε σε πλήθος στη Βουδαπέστη ότι οι Ούγγροι «πρέπει να απλώσουν τα χέρια τους σε όλους», αναφερόμενος σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Orban από την πλευρά του είπε σε ένα φόρουμ ηγετών στη Σλοβενία ότι «η μετανάστευση πρέπει να σταματήσει» προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης.
Έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η μείωση του γηγενούς πληθυσμού της Ευρώπης είναι «ασθένεια» και ότι η αντικατάστασή του μέσω μαζικής μετανάστευσης αντιπροσωπεύει «δημογραφική αυτοκτονία».
Ο Ούγγρος ηγέτης προσπάθησε να δώσει κίνητρα στον ουγγρικό πληθυσμό να τεκνοποιήσει να κάνει μωρά, ώστε να μην εξαρτάται από την εισαγωγή μεταναστών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης