Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (Σερβία): Η φιλία Βελιγραδίου –Άγκυρας αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια

Vucic (Σερβία): Η φιλία Βελιγραδίου –Άγκυρας αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
Ο Alexander Vucic επισήμανε ότι η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τη σύγκλιση του Ανωτάτου κρατικού Συμβουλίου συνεργασίας όπως και την επίσημη επίσκεψη Erdogan στη Σερβία

Η οικονομική συνεργασία Σερβίας -Τουρκίας και περιφερειακά ζητήματα που αφορούν τα Βαλκάνια κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη οι πρόεδροι των δύο χωρών Recep Tayyip Erdogan και Alexander Vucic.
Ο πρόεδρος της Σερβίας πραγματοποιεί ανεπίσημη μονοήμερη επίσκεψη στην Τουρκία.
"Η φιλία μεταξύ του Βελιγραδίου και της 'Αγκυρας αποτελεί πρόσθετη εγγύηση για τη σταθερότητα την περιοχή" δήλωσε στα σερβικά ΜΜΕ ο Alexander Vucic μετά τη συνάντηση του με το Erdogan.
Ανέφερε ότι στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τουρκικές επενδύσεις στη Σερβία, η υλοποίηση έργων υποδομής που χρηματοδοτούνται με τουρκικά δάνεια, όπως ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει το Βελιγράδι με το Σαράγιεβο και θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Ο Alexander Vucic επισήμανε ότι η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τη σύγκλιση του Ανωτάτου κρατικούΣυμβουλίου συνεργασίας όπως και την επίσημη επίσκεψη Erdoganν στη Σερβία.

"Μέχρι το τέλους του έτους θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Erdogan στη Σερβία και τότε θα έχουμε την ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση σημαντικών ζητημάτων για τα Βαλκάνια και ολόκληρη την περιοχή.

Η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη" επισήμανε στις δηλώσεις του από την Κωνσταντινούπολη ο Alexander Vucic.
Ο πρόεδρος της Σερβίας ευθέως αναγνώρισε τον ρυθμιστικό ρόλο που έχει η 'Αγκυρα στις σχέσεις μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων στα Δυτικά Βαλκάνια.
]"Η περαιτέρω ανάπτυξη καλών σχέσεων με την Τουρκία μας εγγυάται την ασφάλεια, αφού η Τουρκία είναι υπερδύναμη στην περιοχή και πρέπει να διασφαλίσουμε την ειρήνη.
Αυτό μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια πιο ορθολογική και καλύτερη σχέση με τους μουσουλμάνους διαφορετικών ομάδων, με τους Βόσνιους και όλους τους άλλους στην περιοχή μας, εν μέρει και με τους Αλβανούς.
Αυτά είναι σημαντικά πράγματα για εμάς" επισήμανε ο Vucic μετά τη συνάντηση του με το Erdoganν στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης