Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden ενεργοποιεί την ομάδα Quad - Σύνοδος στις 24/9 στο Λευκό Οίκο για ημιαγωγούς, κλιματική αλλαγή και Κίνα

tags :
ΗΠΑ: Ο Biden ενεργοποιεί την ομάδα Quad - Σύνοδος στις 24/9 στο Λευκό Οίκο για ημιαγωγούς, κλιματική αλλαγή και Κίνα

Την ομάδα Quad αποτελούν ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία και Αυστραλία

Σχετικά Άρθρα

Τους ηγέτες των κρατών μελών της ομάδας «Quad» (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία και Αυστραλία) θα υποδεχτεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο ο Joe Biden, ο οποίος θα είναι ο οικοδεσπότης της φετινής συνόδου που θα διεξαχθεί με προσωπική παρουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 .

Η ατζέντα

Βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση της 24ης Σεπτεμβρίου θα είναι το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις ελλείψεις ημιαγωγοί, οι οποίες έχουν ήδη πλήξει βαριά πολλές βιομηχανίες διεθνώς επηρεάζοντας την κερδοφορία τους αλλά και τις οικονομίες τους συνολικά.
Έτερα θέματα συζήτησης θα είναι η συνεχιζόμενη πανδημία κορωνοϊού, η κλιματική αλλαγή, η κυβερνοασφάλεια αλλά και η ασφάλεια στην περιοχή του Ειρηνικού.
Το τελευταίο ειδικά ήταν και ο λόγος δημιουργίας της ομάδας, το 2007, με πρωτοβουλία του τότε Ιάπωνα πρωθυπουργού Sindo Ambe, απέναντι σε μια ολοένα και πιο ισχυρή και φιλόδοξη Κίνα. Μάλιστα, η συνάντηση θα έρθει στον απόηχο και της σύναψης της αμυντικής συμμαχίας AUKUS, στην οποία συμμετέχουν ΗΠΑ και Αυστραλία, παρά τη δυσφορία που αυτή προκάλεσε στη Γαλλία.

Φραγμός στην Κίνα

Οι περιφερειακές προκλήσεις στην περιοχή θα βρεθούν αναπόφευκτα στην ατζέντα της συζήτησης, όμως δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου ανέφεραν πως έχει συμφωνηθεί να τεθεί στο τραπέζι και το σημαντικό για τις οικονομίες θέμα των ελλείψεων ημιαγωγών προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις και προσπάθειες για την ενίσχυση του κλάδου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση που αφορά τη συνεργασία των τεσσάρων κρατών αναφορικά με τα επίπεδα προσφοράς χρησιμοποιώντας και την πρόσβαση που διαθέτουν σε υψηλές τεχνολογίες.
Κι αυτό με σκοπό να εμποδιστεί η Κίνα να χρησιμοποιήσει τη δική της τεχνολογική παραγωγή για να εδραιώσει την οικονομική και πολιτική της θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης