Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για τον Biden η απόφαση του FDA κατά της 3ης δόσης του εμβολίου - Fauci: Δεν είναι το τέλος της ιστορίας

Πλήγμα για τον Biden η απόφαση του FDA κατά της 3ης δόσης του εμβολίου - Fauci: Δεν είναι το τέλος της ιστορίας

Δυσχεραίνει τη στρατηγική Biden η απόφαση του FDA κατά της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι του Covid

Σχετικά Άρθρα

Η απόφαση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) να μην προτείνει την 3η δόση του εμβολίου για τους περισσότερους Αμερικανούς, «δεν είναι το τέλος της ιστορίας», τόνισε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci.
Δύο 24ωρα νωρίτερα η επιστημονική επιτροπή ανέτρεψε τον σχεδιασμό Biden για την καταπολέμηση του Covid.
Μιλώντας στο CNN ο Fauci υπογράμμισε, πως οι θάνατοι εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών από Covid δεν είναι αναπόφευκτοι, παρά την επέλαση της μετάλλαξης Delta.

Πλήγμα για Biden

Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων για σύσταση κατά της τρίτης δόσης του εμβολίου Pfizer θεωρήθηκε ως πλήγμα για τον Joe Biden, ο οποίος ανακοίνωσε τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης ως ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του για την πανδημία.
Η επιστημονική επιτροπή του FDA συνέστησε την παροχή της 3ης δόσης μόνο σε άτομα άνω των 65 ετών και σε όσους κινδυνεύουν από σοβαρή νόσηση.
Ενώ η απόφαση της επιτροπής του FDA με ψήφους 16 -2 κατά της χορήγησης της 3ης δόσης στον γενικό πληθυσμό δεν είναι δεσμευτική, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα την εξετάσουν πριν λάβουν μια τελική απόφαση.
Τον Ιούλιο, ο Fauci είχε πει πως η 3η δόση δεν ήταν άμεσα απαραίτητη.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, φάνηκε τελικά να τάσσεται υπέρ της ενισχυτικής δόσης.

Υπεράσπιση της στρατηγικής Biden

Υπερασπιζόμενος τον Biden, ο Fauci σημείωσε ότι ο πρόεδρος ήταν πάντα «πολύ ξεκάθαρος» πως η στρατηγική ενίσχυσης των δόσεων εξαρτάται από την αξιολόγηση των ειδικών.
Με τον αριθμό των νεκρών στις ΗΠΑ να έχει ξεπεράσει τους 670.000, σύμφωνα με τα CDC, ο Fauci ρωτήθηκε για τους φόβους ότι σύντομα θα μπορούσε να φτάσει το ένα εκατομμύριο.
«Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο», είπε.
«Με τα εμβόλιά μας, τα οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και ασφαλή, εάν εμβολιαστεί το συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού μας, δεν πρόκειται να δούμε ένα εκατομμύριο θανάτους», σημείωσε.
«Υπάρχουν 70 εκατομμύρια άνθρωποι που δικαιούνται να εμβολιαστούν και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.
Εάν μπορούμε να εμβολιάσουμε τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους, τη συντριπτική πλειοψηφία, δεν θα δούμε τόσους πολλούς θανάτους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης