Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπούλ: Άνοιξε επισήμως το αεροδρόμιο για εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις

Καμπούλ: Άνοιξε επισήμως το αεροδρόμιο για εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις
Αφού πήραν τον πλήρη έλεγχο της χώρας, οι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν ότι θα επανεκκινούσαν τις διεθνείς πτήσεις και θα επέτρεπαν ασφαλή δίοδο για τους Αφγανούς που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση
Το μοναδικό αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει ανοίξει επίσημα για εσωτερικές και διεθνείς εμπορικές πτήσεις, σύμφωνα με πηγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν.
Οι αναχωρήσεις και οι αφίξειες των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ θα γίνονται από τις 06:00 έως τις 18:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με πηγή της Υπηρεσίας.
Αρκετές πτήσεις είχαν προγραμματιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Αφγανιστάν και αριθμού χωρών όπως το Κατάρ, το Πακιστάν και το Ιράν.
Μετά την κατάληψη της Παντζσχίρ στις 6 Σεπτεμβρίου, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τη σύνθεση της προσωρινής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, υπό τον Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ, ο οποίος υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση των Ταλιμπάν και έχει δεχτεί κυρώσεις από τον ΟΗΕ από το 2001.
Αφού πήραν τον πλήρη έλεγχο της χώρας, οι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν ότι θα επανεκκινούσαν τις διεθνείς πτήσεις και θα επέτρεπαν ασφαλή δίοδο για τους Αφγανούς που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης