Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oktay (αντιπρόεδρος Τουρκίας): Επιθετική η στάση της Ελλάδας – Θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τη Γαλάζια Πατρίδα

Oktay (αντιπρόεδρος Τουρκίας): Επιθετική η στάση της Ελλάδας – Θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τη Γαλάζια Πατρίδα
Δεν θα αφήσουμε κανένα να καταπατήσει τα δικαιώματα είπε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Επιμένει στις προκλήσεις και στην επιθετική ρητορική η Τουρκία, η οποία διά στόματος του αντιπροέδρου της Fuat Oktay, κατηγορεί την Ελλάδα για επιθετική στάση.
«Η Ελλάδα τηρεί επιθετική στάση κάτω από τη μύτη μας», είπε ο Oktay κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ersin Tatar στην Άγκυρα.
«Δεν εποφθαλμιούμε τη γη κανενός και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να προσβληθούν τα δικαιώματά μας.
Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού και τα δικαιώματά μας.
Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πραγματοποίηση της περιφερειακής διάσκεψης.
Θα συνεχίσουμε με συνεργασία», είπε ο Oktay, ο οποίος παράλληλα διεμήνυσε πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη Γαλάζια Πατρίδα.
«Η έννοια της Γαλάζιας Πατρίδας περιλαμβάνει τη βούληση μας να εκμεταλλευτούμε τα δηλωμένα ή τα διεθνή δικαιώματα της Τουρκίας, από ζωντανούς και μη ζωντανούς πόρους στις θάλασσες.
Αν το CHP (σ.σ. το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα,  το αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία) θέλει να δει ποιος ακολουθεί μια επεκτατική, μαξιμαλιστική πολιτική, δεν θα δει την Τουρκία αλλά την Ελλάδα που από απόσταση 600 χιλιομέτρων από τα δικά της εδάφη έρχεται και επιδεικνύει επιθετική στάση ακριβώς κάτω από τη μύτη μας.
Όπως κάνουμε σε κάθε σπιθαμή των εδαφών μας υποστηρίζοντας την εθνική στάση του Προέδρου μας, έτσι θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους κάθε σημείο της Γαλάζιας Πατρίδας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματά μας» υποστήριξε ο Oktay.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης